La Fira del Vi de la DO Tarragona se celebrarà del 9 a l'11 de juny

La plaça Corsini de Tarragona serà l'escenari de l'esdeveniment, que comptarà amb la participació de 17 cellers

Imatge d'arxiu de la Fira del Vi de la DO Tarragona 2022.
Imatge d'arxiu de la Fira del Vi de la DO Tarragona 2022. | David Oliete
05 de juny del 2023
Actualitzat el 08 de juny a les 7:39h
La Denominació d'Origen Tarragona celebrarà la pròxima setmana una nova edició de la Fira del Vi. Del 9 a l'11 de juny, la plaça Corsini acollirà els vins dels 17 cellers de la DO: Biopaumerà, Castell d'Or, Cava Reverté, Cava Vives Ambròs, Celler Magrinyà Calaf, Celler Mas Bella, Celler Mas del Botó, Celler Pallarades, Cellers Blanch, Cellers Unió, De Muller, Estol Verd Celler, Mas d'en Baiget, Molí de Rué, Vinícola de Nulles, Vinja Janine i Vins Suñer.

Els assistents a la fira podran, a més, maridar els vins de la DO Tarragona amb diverses propostes gastronòmiques, tant de restaurants de la ciutat de Tarragona, com d'algunes de les parades del Mercat Central, que també se sumen a la fira: Fruits Secs Cristòbal, Nipo Sushi, Carnisseria Meritxell, Formatges Magda i Albert Ribot.

Pel que fa als restaurants, les degustacions gastronòmiques aniran a càrrec d'El Llagut i Quidel Café Vino. La Fira del Vi DO Tarragona estarà oberta al públic en horari de matí i tarda: divendres (de 18 a 23 hores), dissabte (d'11 a 15 hores i de 18 a 22:30 hores) i diumenge (de 12 a 15 hores i de 18 a 22 hores).
 

Activitats prèvies a la Fira

Enguany, la Fira del Vi DO Tarragona arrencarà el dimarts 6 de juny amb un tast molt especial, 'La Música del Vi'. Amb accés lliure, els assistents maridaran els vins de la DO Tarragona amb la proposta musical del grup Ellas Music Band. Serà a les 19.30 hores a les Escales de la Catedral.

Així mateix, dijous 8 de juny, també a les 19.30 hores, la DO organitza un tast de vins escumosos a la Cooperativa Obrera Tarraconense (carrer de Fortuny, 23), per donar a conèixer les propostes amb bombolles que elaboren alguns dels cellers adscrits a la DO.
 

Concurs de Vins DO Tarragona

El plat fort de la setmana serà el dimecres 7 de juny, quan tindrà lloc la celebració de l'entrega de premis de la 29a edició del Concurs de Vins DO Tarragona. La gala de lliurament de premis se celebrarà a les 19 hores al Teatret del Serrallo, amb l'assistència de representants dels cellers, administracions i organismes lligats al món del vi.

En total, 22 vins seran guardonats en les 11 categories que conformen el concurs.