Albert Camps, el jove de 22 anys que ha guanyat l’alcaldia en un poble de Tarragona amb el Front Nacional

Albert Camps serà el nou alcalde de la Masó, a l'Alt Camp. Té 22 anys i és el batlle més jove de les comarques tarragonines i l'únic candidat de Front Nacional de Catalunya que governarà un consistori

Imatge d'Albert Camps
Imatge d'Albert Camps | Cedida
31 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:45h
Una de les sorpreses electorals del 28M a les comarques tarragonines va ser la majoria absoluta que va obtenir el Front Nacional de Catalunya a l'Alt Camp. Per primera vegada, el partit va concórrer als comicis locals i va obtenir 91 vots, que representa el 54,49% de l'electorat i 4 regidors

Ho va fer amb el cap de llista més jove de tota la demarcació, l'Albert Camps, de 22 anys. Ha aconseguit arrabassar l'alcaldia històrica a Junts per Catalunya, que en aquesta ocasió només ha tret 3 regidors a través dels 67 vots aconseguits. A més, la polarització de la població ha estat evident, ja que els veïns han votat en massa i s'ha arribat al 75% de participació.

De fet, en aquest passat mandat, Camps ha estat regidor de Junts, ja que amb 18 anys va concórrer per primera vegada a les eleccions. Ara bé, el nou alcalde masonenc explica a TarragonaDigital que la Masó necessitava un canvi, ja que el fins ara batlle «no escoltava ni els veïns ni el seu propi equip de govern i, per això un dels nostres punts principals del programa era fer tornar la democràcia real al municipi». 

Per aquest motiu, va decidir presentar-se amb un nou partit, encasellat l'extrema dreta independentista. L'Albert Camps explica que diumenge passat el poble tenia dues opcions, seguir amb la mateixa política de sempre o encendre foc nou. És a dir, «gastar-nos els diners de manera irresponsable al poliesportiu o gastar-los en coses realment urgents que afecten la vila». «La gent ho ha tingut clar», celebra.

Per què amb Front Nacional?

Per concórrer a unes eleccions calen unes sigles. Com que Camps és militant del Front Nacional de Catalunya, va proposar aquest partit a la resta de l'equip. «El Front és l'únic partit que defensa la independència unilateral i fer del català una llengua imprescindible per poder viure a Catalunya. Cap partit suposadament independentista ho defensa. I, evidentment, en cap cas se m'hagués ocorregut presentar-me amb un partit del 155», exposa.

Segons el nou alcalde, la Masó necessitava un canvi en la manera de fer política i el veïnat així ho ha volgut. «Els del Front som gent seriosa, compromesa i que estima la Masó. L'única voluntat nostra és fer-ho tan bé com sigui possible perquè els nostres vilatans visquin feliços i satisfets», afirma Camps.
 

Imatge de l'acte final de campanya Foto: Cedida

 

«Volem recuperar l'esperit de poble»

En els últims anys, aquesta vila de l'Alt Camp ha esdevingut «una vila degradada i dormitori», segons la percepció del partit. Per aquest motiu, l'objectiu del Front Nacional és recuperar un poble viu i hi torni a haver «l'esperit de poble».

El seu programa electoral és clar en aquest aspecte. Es vol donar continuïtat al projecte de rehabilitació de la Casa de la Vila, oferir els serveis bàsics als masonencs, especialment per la gent gran, i es vol impulsar la creació d'un local de joves.

Albert Camps diu que amb el canvi de tendència que ha volgut el veïnat, «aturarem la deriva personalista i autoritària que ha imposat l'alcalde en els últims anys». Per això, i tal com recull el programa electoral, a partir d'ara s'incrementarà la neteja dels carrers, es contractarà un sereno i es promouran les festes tradicionals cristianes com Nadal, Sant Sebastià, Setmana Santa o Santa Magdalena.