1 de 10
Sindicats

Sanció de milers d'euros a Dow Chemical de Tarragona per una infracció «molt greu»

CCOO denuncia que la companyia hauria denegat l'accés de l'assessor sindical en una reunió amb la direcció

L'entrada principal a la planta de l'empresa Dow Chemical, en una imatge d'arxiu | ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 31 de maig de 2023 a les 12:36 |
La Direcció General de Relacions Laborals de la Generalitat ha sancionat l'empresa Dow Chemical, ubicada a Tarragona, amb 12.000 euros per haver infringit la Llei orgànica de llibertat sindical.Ho ha fet després de confirmar l'acta d'infracció molt greu que va obrir Inspecció de Treball a la companyia el passat abril. CCOO ha valorat positivament la resolució, ja que considera que l'empresa ha vulnerat els drets dels treballadors i dels seus representants en denegar l'accés de l'assessor de CCOO a una reunió entre la direcció i el comitè d’empresa. El sindicat també ha denunciat un cas similar a IQOXE, qui no ha permès que l'expresident del comitè, Fran Pizarro, assistís a cap reunió, tot i mantenir el seu càrrec d'assessor sindical.

El responsable de Política Industrial de CCOO d'Indústria de Tarragona, Damián Carrión, ha lamentat l'actitud de l'empresa, qui va denegar-li l'accés a ell mateix i també a l'assessor d'UGT, malgrat haver-ho notificat prèviament. Una negativa que va acabar amb la presència dels Mossos d'Esquadra, perquè corroboressin els fets.
Segons Carrión, a la reunió s'havien de negociar un nou pacte de cobertures per millorar les condicions laborals dels treballadors. Assegura que una vegada l'empresa va rebre la notificació per part d'Inspecció de Treball, va manifestar que havia estat un "malentès" i que no tornaria a passar. De fet, les negociacions van continuar i es va permetre l'accés d'ambdós assessors en les futures reunions.


Per a Carrión, la sanció de 12.000 euros és "irrisòria" per a empreses de l'envergadura de Dow Chemical i considera que els càstigs haurien de ser proporcionals a la grandària de les companyies, per evitar que es repeteixin casos similars.

Cas similar a IQOXE


L'assessor sindical també ha alertat d'una situació similar a IQOXE. Assegura que la companyia ha negat, fins a tres vegades, l'accés de l'expresident del comitè d'empresa, Fran Pizarro, qui manté el càrrec d'assessor de CCOO, tot i ser acomiadat a mitjans de març. El sindicat ja ho ha denunciat a Inspecció de Treball i estan a l'espera de conèixer-ne la resolució.
Participació