Masdenverge recomana no utilitzar l'aigua de l'aixeta en detectar una incidència

L'Ajuntament del municipi recomana a la població no fer servir l'aigua de l'aixeta per la consum humà

És el segon episodi de terbolesa de l'aigua de boca que es produeix a Masdenverge.
És el segon episodi de terbolesa de l'aigua de boca que es produeix a Masdenverge. | Cedida
01 de juny del 2023
Actualitzat a les 11:52h
L'Ajuntament de Masdenverge, a la comarca del Montsià, recomana des d'aquest dimarts a la població no utilitzar aigua de l'aixeta per al consum humà a causa d'un episodi de "terbolesa" que s'ha tornat a detectar. L'Ajuntament ho ha comunicat al veïnat a través d'un ban, mentre que la companyia de subministrament, AGBAR, està treballant per trobar l'origen de les filtracions.
 
AGBAR també ha explicat que "ha començat els treballs per revertir a situació" amb "diverses actuacions" que els permetran resoldre la incidència. A principis de mes ja es va produir un episodi de terbolesa i es va limitar l'ús d'aigua de boca, però alguns veïns, com Júlia Montardit, asseguren que els problemes van començar fa, almenys, dos mesos.

Com ha assegurat aquesta veïna a l'ACN, al seu domicili els primers problemes d'aigua tèrbola els va detectar a finals de març. Montardit explica que ho va comunicar a l'Ajuntament i el consistori ho va traslladar a la companyia AGBAR. Cansada que passessin els dies sense que se solucionés ni es prengués cap mesura, ho va denunciar a través de les xarxes socials.

La veïna recorda moments de molta terbolesa abans del primer advertiment. "El dia 19 d'abril era terrible", diu. A partir d'aquell moment, altres persones van difondre "vídeos de la situació". "És important, és la salut de la gent, no podem cuinar en aigua tèrbola i comprar-ne per fer-ho, es fa pesat. Cal posar-hi solució", ha demanat.
 

Primer episodi fa un mes

El primer ban d'avís es va fer a principis de maig, concretament el dia 3. L'Ajuntament de Masdenverge va avisar la ciutadania que AGBAR havia detectat valors massa alts de terbolesa en els controls analítics periòdics i recomanava que no es fes servir l'aigua de boca per beure o cuinar, mentre que altres usos, com rentar estris i roba, es podien mantenir.

El consistori va instal·lar un punt de subministrament d'aigua potable a l'edifici consistorial fins que el 12 de maig, la companyia donava per resolta la incidència, comunicava a la població que les anàlisis de qualitat eren correctes i l'aigua tornava a ser apta per al consum.