Hard Rock gastarà més d'un milió de metres cúbics d'aigua a l'any

Així ho ha assegurat la consellera Teresa Jordà en una resposta al diputat d'En Comú Podem, David Cid

Hard Rock consumirà un milió de metres cúbics d'aigua cada any.
Hard Rock consumirà un milió de metres cúbics d'aigua cada any. | Hard Rock
01 de juny del 2023
Actualitzat a les 14:15h
El macrocomplex turístic i d'oci Hard Rock, projectat a Vila-seca i Salou, gastarà més d'un milió de metres cúbics d'aigua a l'any, segons ha admès la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, en una resposta a una pregunta al diputat d'En Comú Podem, David Cid.

En aquest sentit, Jordà ha explicat que "quan l'Institut Català del Sòl (Incasòl) va plantejar la possibilitat d'instal·lació de BCN World, l'activitat suposava un consum d'1.167.393 metres cúbics d'aigua a l'any". Ara, després de la reducció de dimensions, "l'última dada xifrava el consum en 1.086.000 metres cúbics/any".

Jordà ha remarcat que la competència del proveïment d'aigua és municipal i que els ajuntaments de Vila-seca i Salou —membres del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT)— van justificar davant l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que "disposen d'una reserva conjunta suficient per a fer front a aquest desenvolupament".
 

El projecte "ha seguit tota la tramitació legal que suposa un Pla Director Urbanístic"

Sobre el desenvolupament urbanístic del complex turístic i d'oci, Jordà ha assenyalat que "ha seguit tota la tramitació legal que suposa un Pla Director Urbanístic". En aquest sentit, ha destacat que l'ACA va emetre un informe favorable que valorava vectors d'inundabilitat, proveïment i sanejament.

La consellera considera que la seva conselleria vetlla "pel compliment de la normativa legal vigent i per un ús responsable, eficient i conscient de l'aigua", ja que "es tracta d'un bé escàs i necessari per a la vida de les persones i els ecosistemes naturals".

Finalment, responent a Cid, que qüestionava el projecte de Hard Rock pel context climàtic, Jordà ha dit que "el Govern és conscient de l'estat de sequera sense precedents que afecta Catalunya" i ha advertit que "formarà part de la nova normalitat".