Josep Maria Cruset s'ofereix per liderar Junts a Tarragona a les Generals

L'expresident del Port de Tarragona ha anunciat que concorrerà les primàries del partit per ser cap de llista a Tarragona a les eleccions del 23 de juliol

Cruset, expresident del Port de Tarragona, s'ha postulat.
Cruset, expresident del Port de Tarragona, s'ha postulat. | Port Tarragona
01 de juny del 2023
Actualitzat el 05 de juny a les 10:26h
Les eleccionsmunicipals del 28 de maig i les corresponents ensopegades d'alguns partits estan deixant un panorama del tot convuls a la demarcació de Tarragona. L'anunci per sorpresa del president espanyol, Pedro Sánchez, convocant eleccionsgenerals el pròxim 23 de juliol han forçat movimentsinterns de tota mena.

Amb pactes encara per concretar als consistoris i moltes cares que volen optar a liderar els partits a les generals si no assoleixen l'alcaldia, l'expresident del Port de Tarragona i exalcalde de Riudoms, JosepMariaCruset, ha llençat una autèntica bomba.

Cruset ha anunciat que es presentarà a les primàries de Junts per intentar ser escollit com a cap de llista del partit a la demarcació de Tarragona per al Congrés de Diputats. Segons ha explicat Cruset en un comunicat enviat per ell mateix, ho fa perquè es tracta d'unes eleccions que "són absolutament determinants per al futur del nostre territori i del conjunt de Catalunya".


El polític riudomenc afegeix que "caldrà barrar el pas a l'extrema dreta, després que l'últim cicle electoral hagi entrat amb força en diferents institucions". Aquest anunci arriba per sorpresa i ha sacsejat la formació política, la qual va patir una davallada significativa de regidors i vots en les últimes municipals, motiu pel qual la plaça que vol ocupar estarà especialment disputada.
 

Converses amb Carles Puigdemont


Al currículum de Josep Maria Cruset hi figura l'alcaldia del seu poble, Riudoms, entre el 2007 i el 2018, així com la vicepresidència de la Diputació de Tarragona i la presidència del Port de Tarragona, càrrec que va ostentar entre el 2018 i el 2022, moment en què va ser substituït per Saül Garreta després del canvi de cares al Govern de la Generalitat.


Al comunicat que Cruset ha enviat per fer pública la seva decisió ha detallat que va voler fer el pas després "parlar amb el president Carles Puigdemont, la presidenta Laura Borràs i el secretari general de Junts, Jordi Turull".

Si Cruset serà la cara visible a la demarcació de Tarragona o no se sabrà el pròxim 9 de juny, moment en què se celebraran les primàries al partit.