Torna el festival En Veu Alta, que acostarà al Vendrell l'espectacle 'Iaia'

El certamen de narrativa oral deixa més de setanta espectacles en tres setmanes

L'EVA acosta al Vendrell l'espectacle 'Iaia'.
L'EVA acosta al Vendrell l'espectacle 'Iaia'. | EVA
Redacció / M.G.
02 de juny del 2023
Actualitzat a les 11:16h
El festival En Veu Alta (EVA) torna aquest mes de juny al Penedès, amb un total de 72 espectacles que es faran entre el 2 i el 25 de juny. La 19a edició d'aquest certamen de narrativa oral i tradicional es desplega per 31 municipis de l'Alt i el Baix Penedès. El tret de sortida és aquest divendres 2 de juny amb el concert inaugural que farà Carles Dènia a l'Era de Cal Palau, al nucli de Torregassa de Sant Jaume dels Domenys.

A partir d'aquí, l'EVA deixarà propostes per a tots els públics, i també farà parada al Vendrell, on el 22 de juny s'ha programat l'espectacle 'Iaia', de Mambo Project. Es tracta d'un espectacle immersiu on el públic entra al menjador de casa de la iaia per reconstruir i reviure la seva història. 

Una proposta que parteix del confinament de fa tres anys a causa de la Covid-19, quan la relació amb els avis i les àvies es va truncar i van aparèixer nous mitjans com les videotrucades. Una finestra virtual que es va obrir com si fos un "confessionari transgeneracional" per redescobrir la biografia de les àvies, amb detalls i matisos que no s'havien tractat abans.

L'espectacle es podrà veure el dijous 22 de juny al Teatre Àngel Guimerà (Tàg) en dues sessions, a les set de la tarda i a les nou del vespre. L'entrada és gratuïta, però cal fer reserva prèvia a la web del Temporada.