1 de 10

Un tros d'embotit protagonitza l'escrutini final del 28-M a Tarragona

L'absència d'impugnacions i d'incidències ha provocat que la sessió durés menys d'una hora | No hi ha hagut cap vot estranger als 13 municipis que formen part de la Junta Electoral de Zona de Tarragona

Un vot nul, a Tarragona, vist durant l'escrutini. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 2 de juny de 2023 a les 12:37 |
Ni un vot estranger als 13 municipis que formen part de la Junta Electoral de Zona de Tarragona. Així ho han assegurat fonts judicials aquest divendres en l'escrutini que s'havia de celebrar a partir de les 10 del matí, malgrat que la líder del PP a Tarragona, Maria Mercè Martorell, apuntés durant la nit electoral que confiaven assolir el 5è regidor amb aquest vot. Entre això i que no hi ha hagut ni impugnacions ni tampoc incidències especialment rellevants a revisar, ha provocat que els resultats s'hagin mantingut gairebé intactes respecte a la nit electoral.

Resultats eleccions municipals 2023 a Tarragona


Sí que s'han revisat, però, alguns sobres, tal com és habitual. En un parell s'hi han trobat vots nuls que s'han convertit en l'únic destacable de l'escrutini. D'una banda, un vot nul amb una papereta del referèndum d'independència del 2017, amb un lema escrit a mà: "Vam votar, vam guanyar, ni oblit ni perdó". Això, i una tifa dibuixada adjuntada a la papereta. Pel que fa al segon vot nul mostrat al públic, es tractava d'un tros d'embotit, a mode de protesta.

L'escrutini ha comptat amb l'assistència de representants d'ERC, PSC, Junts, Vox, PP, Mo1-te i Som El Catllar. Precisament sobre aquesta població s'ha assenyalat que durant la jornada electoral els Mossos es van haver de personar en un dels col·legis pel repartiment de sobres amb la papereta de Som El Catllar -força guanyardora el diumenge- a les portes de la seu electoral. Davant l'absència de reclamació per part de cap de les formacions presents, la incidència s'ha deixat passar, si bé fonts del PSC apunten que tot i que no afectarà l'escrutini sí que tenen previst denunciar-ho properament.


Les votacions, doncs, no s'han alterat. Els socialistes han demanat l'obertura de sobres de la Secuita, municipi on no hi van poder enviar apoderats, i amb aquesta última acció s'ha donat per finalitzat l'escrutini de la Canonja, el Catllar, Constantí, el Morell, els Pallaresos, Perafort, la Pobla de Mafumet, Renau, el Rourell, Salou, la Secuita, Tarragona, i Vila-seca.
 

Un vot nul, a Tarragona, vist durant l'escrutini. Foto: Josep M. Llauradó

 

La sala del jutjat, durant l'escrutini, a Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó

Participació