1 de 10
Conca de Barberà

Anuncien una nova megacentral fotovoltaica amb més de 242.000 panells a la Conca de Barberà

Els municipis afectats són Passanant, Forès, Solivella, l'Espluga de Francolí i Vallbona de les Monges

Imatge d'arxiu d'una instal·lació fotovoltaica | Adrià Costa Rifà
per Albert Oliva, Passanant | 2 de juny de 2023 a les 13:26 |
La Subdelegació del Govern espanyol a Tarragona ha iniciat els tràmits per construir una megacentral fotovoltaica amb 242.528 panells als termes municipals de Passanant i Belltall, Forès i Solivella (Conca de Barberà) i al de Vallbona de les Monges (l'Urgell). La central que duu el nom Bcn Solar 1 està impulsada per Shell Desarrollo, amb domicili a Sevilla.

A més, el projecte preveu la construcció de dues subestacions elèctrica a Passanant i Beltall i dues noves línies aèria d'alta tensió de 220 kV i 400 kV respectivament, a l'Espluga de Francolí. El pressupost total d'aquesta infraestructura ascendeix als 107.439.744 euros. Ara s'ha obert un termini de 30 dies hàbils per presentar al·legacions al projecte.


D'altra banda, la mateixa empresa també ha iniciat els tràmits per instal·lar una altra central fotovoltaica que afectarà terrenys dels termes municipals de Vallfogona de Riucorb, Passanant i Belltall, Montblanc, l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) i els de Ciutadilla i Vallbona de les Monges (l'Urgell). Amb el nom de Bcn Solar 1, tindrà un total de 123.136 panells. Aquesta construcció utilitzarà les línies d'evacuació del parc Bcn Solar 2 i compta amb un pressupost de 42.066.319,98 euros.
Participació