La fira literària Epíleg de Reus torna dissabte amb una desena d'activitats

Es preveu que s'instal·lin una trentena de parades i el programa compta amb propostes al llarg de tota la jornada

Imatge de la primera edició de l'Epíleg, celebrada l'any 2022
Imatge de la primera edició de l'Epíleg, celebrada l'any 2022 | Fira Epíleg
05 de juny del 2023
Actualitzat a les 14:23h
L'Epíleg arribarà a la segona edició aquest cap de setmana amb un canvi d'escenari. La jornada literària i fira d'idees i llibres radicals i de proximitat s'instal·larà dissabte, 10 de juny, al tram superior del passeig de Sunyer de Reus. El Casal Despertaferro i les Biblioteques Municipals organitzen l'esdeveniment, que compta amb diverses activitats paral·leles.

A la trentena de parades que s'instal·laran hi prendran protagonisme els llibres en català publicats per editorials independents d'arreu dels Països Catalans. Obriran a les deu del matí i tancaran a les nou del vespre. El públic objectiu de l'Epíleg és ampli, com es va poder comprovar l'any passat amb la primera edició.

L'eix conductor d'enguany serà el reusenc Xavier Amorós, com a aposta per la literatura local en el centenari del seu naixement. En clau general, la fira també retrà homenatge al poeta, prosista i assagista mallorquí Gabriel Alomar i Vilallonga. Pel que fa a les activitats de la jornada, que són gratuïtes i de lliure accés, començaran a les onze del matí.
 

Onze activitats omplen el programa de l'Epíleg

Serà quan es posi en marxa l'activitat de contacontes per a la canalla a càrrec de les Mestres Àvies Recuperadores de Contes. A la una del migdia tindrà lloc l'espectacle Domènech, un geni humà a càrrec del Circ de les Mussaranyes i amb motiu de l'Any Domènech i Montaner. A les dues hi haurà dinar popular amb l'acompanyament musical del Roseret, grup de música popular i tradicional.

A les cinc de la tarda hi haurà una conversa entre Elisabeth Ripoll, de la Universitat de les Illes Balears, i Xavier Domènech, de la Universitat Autònoma de Barcelona. El moderador serà el periodista Xavier Graset i servirà per homenatjar Gabriel Alomar. A les sis de la tarda arribarà el torn del reconeixement a Xavier Amorós.

En aquest cas serà amb un Poetry-Slam 23 titulat Som Amorós. Un poetry slam és un torneig poètic en el qual els participants competeixen en temps real a través de recitals breus mentre el públic fa la funció de jurat. Anirà a càrrec d'alumnes dels instituts Baix Camp, Domènech i Montaner, Gabriel Ferrater, Gaudí, Salvador Vilaseca i Josep Tapiró, a més de les escoles Mare Molas i Sant Josep.

A més de l'actuació dels participants servirà per presentar el rap Rapegem Amorós. A les set de la tarda hi haurà l'actuació del slamer Salva Soler i el raper Fetitxe 13 i, a dos quarts de vuit, la representació de L'agulla en un paller per part de la Gata Borda. A dos quarts de nou del vespre a l'escenari hi pujarà La mirada violeta, un espectacle de poesia i música a càrrec de Meritxell Gené i Aina Torres basat en l'obra de Montserrat Roig i Maria Mercè Marçal.

De cara a la nit, a dos quarts de deu hi haurà el sopar popular i, a les deu, l'humorista Magí Garcia Vidal, Modgi, hi portarà el seu monòleg Mític. La jornada encetarà la seva recta final a dos quarts de dotze de la mà dels punxadiscos Mandrilia Selectors. Els tiquets tant del dinar com del sopar valen vuit euros si s'agafen anticipadament al Casal Despertaferro o a la Llibreria Gaudí, i costaran deu euros el mateix dia de la fira.