La Santíssima Trinitat de l'Espluga aposta per la inserció sociolaboral de persones amb diversitat funcional

Treballaran els caps de setmana a l'ermita, desenvolupant tasques d'ajudant de cambrer i atenció al visitant

Imatge dels treballadors de l'ermita
Imatge dels treballadors de l'ermita | Cedida
06 de juny del 2023
L'ermita de la Santíssima Trinitat de l'Espluga de Francolí ha posat en marxa un projecte d'inserció sociolaboral al Servei d'Acollida al Visitant. La proposta, que es va anunciar fa uns 2 anys, preveu la contractació de quatre de persones que presenten diversitat funcional cognitiva. L'objectiu, segons la Germandat, «és fer realitat d'aquesta manera la inclusió laboral real i plena a l'equipament.

Els quatre beneficiaris de la proposta treballaran els caps de setmana a l'ermita, desenvolupant tasques d'ajudant de cambrer i atenció al visitant: servir cafès, begudes, records, neteja dels espais, entre d'altres.

El projecte, anomenat "Revivim l'ermita per a la inserció sociolaboral", ha estat possible finalment gràcies a l'aportació de la Fundació La Caixa i el conveni de gestió de l'ermita per a 12 anys signat amb l'Arquebisbat de Tarragona i la Parròquia de Sant Miquel de l'Espluga de Francolí.

L'estrena oficial dels quatre treballadors va fer-se aquest diumenge 4 de juny coincidint amb els actes de la festivitat de la Santíssima Trinitat.

Durant l'eucaristia celebrada a la plaça de l'ermita es van ofrenar els davantals que seran l'uniforme de treball dels quatre beneficiaris.