Treballadors i ASESA arriben a un acord pel nou conveni col·lectiu

Els empleats rebran els increments de l'IPC acumulats des del 2019

Els treballadors d'ASESA han aconseguit tancar un acord amb l'empresa..
Els treballadors d'ASESA han aconseguit tancar un acord amb l'empresa.. | STR
07 de juny del 2023
Actualitzat a les 18:03h
Els treballadors d'ASESA han aconseguit que l'empresa assumeixi el pagament dels endarreriments acumulats des del 2019 amb relació a les pujades de l'IPC. L'assemblea de treballadors de la companyia petroquímica, amb planta a Tarragona, ha ratificat el nou conveni col·lectiu que inclou aquesta mesura amb un 91% dels vots a favor.

L'acord es va treballar entre el comitè d'empresa i la direcció d'ASESA. Addicionalment a la pujada salarial, els treballadors han obtingut una assegurança mèdica privada i que es compensin els temps entre relleus.

Cal recordar que aquest acord pel conveni arriba després de mesos de mobilitzacions per part del sindicat STR per reclamar una pujada del salari.
 

"No ha estat fàcil"

La secretaria del Comitè d'Empresa, Marga Vilà, ha assenyalat que "arribar fins aquí no ha estat fàcil, ens hem hagut de manifestar i exercir molta pressió, però ara ja tenim l'acord que volíem, que reconeix que les nostres reivindicacions eren justes".

Vilà ha afegit que "no era acceptable el no disposar dels beneficis pel treballador que tenen la majoria d'empreses del sector, ni que no se'ns retribuís l'increment del cost de la vida, davant l'escenari dels darrers dos anys, en què l'IPC ha arribat a nivells molt elevats".