Nova jornada de protestes entre sanitaris de l'Hospital Sant Joan

Col·lectius com el dels auxiliars d'infermeria defensen les condicions laborals que, amb el canvi de conveni previst, perdran

Els professionals concentrats han volgut deixar clares les seves reivindicacions
Els professionals concentrats han volgut deixar clares les seves reivindicacions | Jordi Olària Gras
08 de juny del 2023
Actualitzat a la 13:57h
Nova jornada de protestes a l'Hospital Sant Joan de Reus. Tal com havien anunciat, els col·lectius més afectats pel canvi de conveni s'han fet notar coincidint amb les reunions del comitè d'empresa per tractar la qüestió. Resumidament, protesten contra la pèrdua de condicions laborals que els suposa integrar-se al conveni SISCAT arran del traspàs del centre sanitari a la Generalitat de Catalunya.

Els principals afectats són els tècnics auxiliars d'infermeria, els auxiliars d'administració, els zeladors i portalliteres i alguns professionals d'infermeria. Concretament perquè se'ls rebaixa el plus de sou vinculat a l'antiguitat. Un canvi que afecta de manera directa la plantilla amb més trajectòria al centre sanitari d'aquests col·lectius, però indirectament també a la resta.
 

Els professionals concentrats han volgut deixar clares les seves reivindicacions Foto: Cedida


Aquest dijous hi havia una nova trobada del comitè d'empresa per abordar aquest canvi de conveni i és per això que, a la planta baixa de l'Hospital Sant Joan s'ha repetit la protesta que ja es va organitzar la setmana passada. Sense crits ni soroll, però amb cartells a la mà i enganxats a la paret i la porta, han fet saber les seves reclamacions.

De fet, han intentat entrar a la zona de despatxos i oficines on s'havia de celebrar la reunió, però no els ha sigut possible. Així doncs, s'han quedat al passadís principal del centre sanitari per mantenir la pressió mentre ha durat la trobada. Sense novetats aparents al respecte, mantenen la intenció de no afluixar pel que fa a les accions de protesta.