Macrocontrol a l'AP-7 a l'Hospitalet de l'Infant: Els mossos hi troben de tot

Un operatiu especial en una de les vies d'accés a Europa per controlar camioners i conductors acaba amb desenes de denúncies de tota mena

El control s'ha fet de matinada a l'AP-7.
El control s'ha fet de matinada a l'AP-7. | Mar Rovira
09 de juny del 2023
Actualitzat a les 9:07h
L'operatiu dels Mossos d'Esquadra en tres punts simultanis a l'AP-7 a l'alçada de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha acabat amb 37 identificats, 18 denúncies de transports amb dos vehicles inmobilitzats i 13 conductors denunciats. Sis d'aquests per excés de velocitat, quatre per conduir sota els efectes de les drogues, dos per tinença de substàncies estupefaents i un per manca de permís de conduir.

Hi han participat 32 agents del cos que han fet 106 controls de velocitat, alcoholèmia i de transports de mercaderies a vehicles que circulaven per aquesta via. L'operatiu, que els Mossos han qualificat "d'especial", s'ha dut a terme també per prevenir robatoris amb força a la zona i per evitar el transport de drogues.

Diversos conductors drogats


Els Mossos d'Esquadra han establert els controls des de quarts de dues fins a les cinc de la matinada d'aquest divendres. Hi han participats agents de la Unitat de SeguretatCiutadana i de les ARROS i també de la unitat canina de la policia catalana. Segons el sotsinspector de la regió policial del Camp de Tarragona, fins a la meitat del dispositiu, s'han denunciat diversos conductors per donar positiu en drogues i alcohol, així com altres persones per incomplir la llei 4/2105, que prohibeix dur substàncies estupefaents a la via pública.

Xavier Ferreres, sotsinspector de la regió policial del Camp de Tarragona, ha assenyalat que han fet identificacions de determinatsvehicles i persones amb possibles antecedents policials per prevenir robatoris a les àrees de serveis, ja que se n'han produït "bastants" a l'AP-7 darrerament. Durant l'operatiu, fet en una de les àrees de servei de l'autopista, els policies també han aturat camioners per comprovar que complien amb la normativa i els descansos.

Via d'accés a Europa


 "Aquesta és una de les viesd'accés a Europa i és un punt de control en temes de prevenció de delictes contra la salut pública", ha destacat el sotsinspector que ha afegit que es tracta d'un dispositiu "especial" de seguretat.

Ferreres ha avançat que tenen previst un altre dispositiu d'aquestes característiques aviat. En aquest cas, el muntaran en un altre punt del Camp de Tarragona, a l'AP-2. Així mateix, ha explicat que abans era molt més fàcil muntar operatius de trànsit a l'autopista perquè els peatges feien que els vehicles disminuïssin la marxa per accedir-hi.

"Ara mateix, com que no disposem dels peatges, la velocitat ens condiciona molt els serveis i hem d'aprofitar els horaris amb poca circulació, com el nocturn, per poder fer la tasca de control de la via", ha tancat.