Pacte a quatre per governar l'Ajuntament del Catllar

PSC, Mo1-te, Junts i Esquerra arriben a un acord per deixar Som Catllar, la força més votada el 28-M, a l'oposició

Imatge del set regidors que formaran el govern de l'Ajuntament del Catllar.
Imatge del set regidors que formaran el govern de l'Ajuntament del Catllar. | Cedida
09 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:56h
El PSC, Mo1-te, Junts i Esquerra han tancat un acord per governar l'Ajuntament del Catllar els pròxims quatre anys. Amb aquest pacte, que suma set dels 11 regidors del consistori, quedaran a l'oposició els quatre representants que va obtenir Som Catllar, guanyador de les eleccions del passat 28 de maig.
 
Segons l'acord, l'alcaldia se la repartiran, de forma rotativa, Junts, Mou1-te i PSC, que van obtenir dos regidors cadascun en les eleccions del 28-M. El primer alcalde serà el juntaire Jordi Ruiz, posteriorment ho serà Xavier Canadell (Mo1-te) i tancarà la rotació la socialista Alba López.

Ara, els quatre partits treballen per acabar de tancar el cartipàs municipal i repartir les àrees de govern entre els set regidors que formaran part del govern municipal a partir del pròxim 17 de juny.
 

Som Catllar: "No ha existit cap voluntat de consens"

Després de la confirmació de l'acord a quatre, Som Catllar ha recordat que ha estat "la força més votada per àmplia diferència" i que "no se'ns ha permès poder formar part de l'equip de govern del Catllar".
 

En aquest sentit, han assenyalat que "ens hem reunit amb tots els partits per a negociar acords i formar un govern estable, però ha estat un esforç completament infructuós perquè no ha existit cap voluntat de consens".

Finalment, el partit impulsat des de les urbanitzacions del Catllar ha afirmat que "no s'ha escoltat la veu dels veïns del Catllar i han triat excloure'ns". Alhora, han manifestat que "des de l'oposició exercirem una tasca de control i vetllarem pels interessos de tots".