ERC entra al govern d'Agnès Ferré i obre una nova etapa a la Bisbal del Penedès

L'acord deixa en mans dels republicans les regidories de Seguretat Ciutadana i Mobilitat

Agnès Ferré i Silvia Monfort, rubricant l'acord de govern.
Agnès Ferré i Silvia Monfort, rubricant l'acord de govern. | Twitter
09 de juny del 2023
Actualitzat a les 16:43h
"La política fa estranys companys de llit" és una frase que s'atribueix indistintament a Manuel Fraga o a Winston Churchill i de la qual n'hi ha infinits exemples. L'últim ha arribat aquesta setmana a la Bisbal del Penedès, on Compromís i ERC han rubricat un pacte de govern pels pròxims quatre anys. 

Els antics convergents i els republicans han protagonitzat l'última dècada una turbulenta batalla a la Bisbal on no han faltat les denúncies als jutjats, les mocions de censura i les desqualificacions als plens o a les xarxes socials. Tot això sembla que ha quedat enrere en pocs dies.

La candidata de Compromís i alcaldessa des del 2015, Agnès Ferré, i la cap de llista i única representant d'ERC, Sílvia Monfort, han anunciat la incorporació dels republicans a l'equip de govern. Des dels republicans han explicat que el pacte ha estat "aprovat per unanimitat" entre els militants de la secció local del partit, amb l'objectiu "de dur a terme polítiques en benefici dels ciutadans i millorar el seu benestar".

Pel que fa a Compromís, Agnés Ferré ha remarcat que "els partits els fan les persones" i que han trobat bona entesa amb Monfort des que van començar a parlar. La republicana es farà càrrec de les regidories de Seguretat Ciutadana i de Mobilitat Urbana. Paral·lelament, Compromís també ha arribat a un acord amb el PSC, que farà que el govern local tingui una majoria de set regidors sobre onze.

Un dels punts de fricció durant l'últim mandat va ser el de la reforma del pavelló municipal, que també ha comportat nombrosos recursos judicials. Segons Ferré, a les negociacions ja es va deixar clar que el projecte seguiria desenvolupant-se tal com s'havia iniciat.

A l'oposició quedaran Junts i Tots Som la Bisbal, el partit de Maguy Antolin. Aquesta última formació és l'única que Compromís ha deixat fora de la ronda de negociacions, ja que les relacions entre Ferré i Antolin no són gens bones. La Bisbal entra, doncs, en una nova etapa política.