1 de 10
CASALS D'ESTIU

Reus obre les inscripcions als casals educatius i de lleure Aventura't 2023

L'oferta inclou cinc casals d'estiu, sobre temàtiques diverses, en diferents escoles i espais de la ciutat

Imatge d'arxiu dels casals d'estiu educatius de Reus. | Cedida
per TarragonaDigital, Reus | 16 de juny de 2023 a les 16:55 |
La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Reus té a punt el programa 'Aventura't. Vine als casals educatius i de lleure', que consisteix en una oferta de cinc casals d'estiu, sobre temàtiques diverses, en diferents escoles i espais de la ciutat. Els casals es faran del 3 al 28 de juliol. En aquest sentit, són casals inclusius, de preus tarifats i d'accés universal, organitzats per ampliar les oportunitats de lleure educatiu d'estiu dels infants de Reus.

Els casals estan oberts a infants de 3 a 12 anys, i fins als 21 anys en el cas del casal adaptat a la diversitat funcional que va començar les inscripcions fa unes setmanes, amb les places gairebé exhaurides actualment. L'horari serà de 9 a 13 hores, amb entrades i sortides esglaonades de 30 minuts en els casals temàtics .


En total hi ha 34 places d'inscripció, en torns de 2 setmanes, 10 més que el casal adaptat. Una de les característiques és que hi haurà preus tarifats per torn, de 10 euros, 50 euros i 100 euros, en funció dels criteris d'inclusió social. Els torns són del 3 al 14 de juliol i del 17 al 28 de juliol.

Les inscripcions es van obrir dijous 15 de juny a través del següent enllaç. Tota la informació es pot consultar a través de la web, i si es necessita acompanyament per realitzar la inscripció telemàtica als casals educatius i de lleure, l'Oficina Municipal d'Escolarització —carrer Rosselló— atendrà a les famílies sense cita prèvia i per ordre d'arribada de 9 a 14 hores. El termini acaba el 21 de juny.

 

L'oferta dels casals temàtics

Cada servei de casal educatiu i de lleure s'organitza a partir d'un àmbit temàtic que fa d'eix vertebrador de la programació del casal. Per cada torn s'organitzen 8 sessions de l'àmbit específic del casal, la programació restant d'activitats està vinculada a l'àmbit temàtic i complementada amb activitats pròpies de lleure.

Per cada torn s'ofereix una sortida a la piscina i una altra relacionada amb l'àmbit temàtic del casal, o el paisatge i l'entorn de la ciutat, o la vida social i cultural , o al patrimoni material i immaterial de la ciutat.


La programació d'activitats és diferent per cada torn. La proposta d'enguany inclou: Biodiversitat i natura (Escola General Prim), Arts escèniques (Escola Pompeu Fabra), Multiesports (Escola Teresa Miquel i Pàmies) i Científic tecnològic (Escola Prat de la Riba)

El programa dels Casals Educatius i de Lleure 2023 compta amb finançament dels fons europeus Next Generation.
Participació