Kenneth 2.0: Martínez inicia el seu segon mandat com a alcalde del Vendrell

El candidat del PSC ha estat proclamat batlle amb el vot a favor dels dos regidors del PP

Kenneth Martínez, rebent la vara d'alcalde.
Kenneth Martínez, rebent la vara d'alcalde. | Ramon Costa AFN Press
17 de juny del 2023
Actualitzat a la 13:57h

Kenneth Martínez ha estat investit per segona vegada com a alcalde del Vendrell al ple de constitució celebrat aquest dissabte 17 de juny a les dotze del migdia. Ha estat una sessió sense sorpreses, on l'alcaldable socialista ha rebut els nou vots del seu partit i els dos dels regidors del PP, que ja havien anunciat que donarien suport a la llista més votada en pro de "l'estabilitat" tot i no tenir cap pacte de govern tancat.

D'aquesta manera, Martínez inicia el seu segon mandat com a alcalde del Vendrell, i el quart en el qual forma part de la corporació municipal. En el seu primer parlament, el batlle s'ha mostrat obert a buscar l'entesa amb altres grups per encarar reptes com ara "la nova configuració del Vendrell, que s'ha d'obrir al mar i fer de l'entorn natural una via de connexió i no de separació".

El portaveu del PSC, Christian Soriano, ha afegit que el seu partit està disposat a trobar "amplis consensos" durant el mandat que ara comença, i que no tancaran la porta a cap partit "que respecti la convivència". Des del PP, el seu portaveu, Àlex Barrera, s'ha ofert per aportar "estabilitat i fer del Vendrell de nou un referent".

De fet, la majoria dels grups municipals han assegurat que farien una oposició "constructiva". Ho ha dit Alfonso González, de Som Poble-ERC, destacant que el seu grup se centraria en "els problemes reals que tenen els veïns". Però també Lluís Navarrete, de Junts, que s'ha mostrat disposat a "dialogar amb tots els grups", sense oblidar la "necessària vigilància de l'acció de govern".

Yolanda López, de Podem, ha mantingut un discurs similar, anunciant una oposició "constructiva en temps difícils de retrocés de drets fonamentals". Qui s'ha mostrat amb més fermesa ha estat Mar Vázquez, de Fem Vendrell, que ha carregat contra Vox, acusant-los de ser un partit "negacionista de la violència masclista" i que persegueix "les persones immigrades". També ha avisat el govern que no deixarà passar "cap il·legalitat".

 

Els regidors de l'Ajuntament del Vendrell del mandat 2023-2027.

Els regidors de l'Ajuntament del Vendrell del mandat 2023-2027. Foto: TGNDigital