El Festival Pau Casals del Vendrell redobla l'aposta per captar el «turisme de festivals»

En les últimes edicions hi ha hagut un increment del públic estranger

Un concert del Festival Pau Casals del Vendrell.
Un concert del Festival Pau Casals del Vendrell. | TGNDigital
21 de juny del 2023
Actualitzat a les 16:40h
Queden poc més de dues setmanes perquè comenci la 42a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC) del Vendrell, que se celebrarà del 7 al 22 de juliol. Des de fa uns anys, el certamen musical ha concentrat la seva programació en dues setmanes, quan abans durava tot el juliol i l'agost.

Des de l'organització del festival han fet una valoració d'aquest canvi aquest dimecres 21 de juny, en l'acte de signatura del conveni que es fa anualment amb els patrocinadors. La conclusió és que concentrar el festival en quinze dies ha permès arribar a un públic estranger que es desplaça per veure festivals de música clàssica, i que compra l'abonament sencer.

"Per una banda, ens permet millorar la qualitat dels intèrprets que venen i, per l'altra, ens enfoca més a un públic interessat per la música clàssica, en lloc de ser una activitat més que s'ofereix als estiuejants, com era abans", ha explicat l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez. Aquesta aposta ja està donant els seus fruits amb la presència d'un públic internacional que ha marcat el certamen vendrellenc al seu calendari de festivals.

El reclam del festival

"Sobretot tenim molt de públic nord-americà i de públic francès, que compra l'abonament i està tota la setmana aquí pel reclam que suposa el festival", afegeix Anna Domènech, tècnica de la regidoria de Cultura. Per això des de l'Ajuntament veuen positiu el canvi, i mantenen la intenció de continuar captant aquest «turisme de festivals».

Un any més, el festival comptarà amb el patrocini d'empreses locals o territorials, com ara Optimus Ferreteria Jaume, Autocars Penedès, Jané Ventura, la Policlínica Comarcal, Mútua catalana o gmAuditors. El certamen està organitzat per l'Ajuntament, la Fundació Pau Casals, Els Amics de l'Orgue i l'Auditori Pau Casals.