1 de 10
INFRAESTRUCTURES

L'Estat es compromet a fer realitat la Rambla del Mar de Tarragona

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, s'ha reunit aquest dijous amb l'alcalde Rubén Viñuales

Imatge de la trobada entre la ministra Raquel Sánchez i l'alcalde Rubén Viñuales. | Tjerk van der Meulen
per TarragonaDigital, Tarragona | 22 de juny de 2023 a les 16:44 |
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, s'ha compromès aquest dijous a impulsar la futura Rambla del Mar de Tarragona. Ho ha fet en una visita a la capital tarragonina en què s'ha reunit amb el nou alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales, que va presentar aquest projecte com una de les seves propostes estrella durant la campanya electoral.

Per tal de fer-ho realitat, el govern espanyol preveu moure gairebé 5 metres el mur que separa el carrer del Mar de les vies del tren, alliberant uns 20.000 metres quadrats d'espai ferroviari en desús i ampliant així aquesta zona de la Part Baixa de la ciutat. Sánchez ha assegurat que en els pròxims dies es reunirà amb Adif per començar a dissenyar el passeig.


Durant la seva visita a Tarragona, la ministra també ha anunciat la construcció d'un pont com a alternativa d'accés al polígon Entrevies, amb una inversió de dos milions d'euros. En paraules de l'alcalde Rubén Viñuales, "és la solució definitiva per al polígon", alhora que ha afegit que "aquesta infraestructura permetrà salvar molts llocs de feina".
 

La signatura del traspàs de carreteres és imminent

Raquel Sánchez ha assegurat que la signatura del traspàs de carreteres a l'Ajuntament de Tarragona és imminent. Cal recordar que l'acord inclou la cessió de 15 quilòmetres de trams de les carreteres N-340, N-340a i T-11. En aquest sentit, abans del traspàs, l'Estat executarà actuacions de millora en aquestes tres vies per tal de permetre una mobilitat més urbana.


L'acord implica que una vegada s'hagin fet les actuacions de millora, amb una inversió de 12,9 milions d'euros, aquestes carreteres passaran a ser de titularitat municipal, assumint l'Ajuntament de Tarragona el seu manteniment. 
 

A la T-11 s'humanitzarà la via, impulsant la mobilitat a peu i en bicicleta des dels barris de l'Albada, la Floresta i Parc Riu Clar. També s'incorporaran semàfors en l'enllaç de la Rambla de l'Albada fins a l'Institut Torreforta.

Pel que fa a l'N-340a, es rehabilitarà el tram de carretera davant el Tanatori Municipal, es millorarà la il·luminació i es construirà una vorera per a vianants. Així mateix, a l'N-340 es renovarà l'asfaltat fins a Bonavista.


En direcció a Llevant, a l'N-340, s'habilitarà un carril bici. També s'ampliarà el pont sobre el Francolí per facilitar la circulació de bicicletes i vianants. Finalment, a l'A-7, s'instal·laran pantalles acústiques al Parc Francolí, a Joan XXIII, a Tarragona 2 i la zona d'Aqüeducte.
Participació