1 de 10
Economia

«Sense experiència, és molt difícil trobar feina just quan acabes els estudis»

El programa 'Primera Experiència' proporciona un contracte laboral a cinc joves del Baix Penedès

Els cinc joves que han estat seleccionats al programa 'Primera experiència'. | TGNDigital
per Marc Guitart, Baix Penedès | 26 de juny de 2023 a les 11:34 |
La Marta Nin, el Marcel Sendra, la Neus Gallardo, la Ylenia Gutiérrez i la Cília Comella són cinc joves que el passat 30 de març van començar a treballar en diferents àrees del Consell Comarcal del Baix Penedès gràcies al programa ‘Primera Experiència Professional’. Aquest projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) vol ajudar als joves que han acabat la carrera o els cicles formatius a inserir-se al mercat laboral.

“El problema quan acabes d’estudiar i comences a buscar feina és que tothom et demana que tinguis experiència, i costa molt que et facin confiança”, exposa una de les beneficiàries, Cília Comella, que s’ha integrat a l’àrea de Serveis Socials. Per pal·liar aquest dèficit, el SOC va impulsar aquest programa, que està dirigit als joves de més de setze anys i menys de trenta que han acabat els estudis i estan a l’atur


El Consell Comarcal fa una selecció segons les necessitats que tenen a les diferents àrees i els seleccionats reben un contracte d’un any. “Amb les edicions prèvies hem comprovat que aquest programa és un trampolí perquè els joves es puguin donar a conèixer a les administracions i s’integrin al món laboral”, apunten des de l’àrea d’ocupació del Consell. 

Ho certifica Marta Nin, que ha estat escollida per fer tasques de dinamització turística comarcal. “Als joves ens costa molt trobar llocs de treball, i poder tenir estabilitat durant un any és molt important”, remarca. Marcel Sendra, que ha estat contractat a l’Arxiu Comarcal, afegeix que un programa com aquest els permetrà “fer currículum”, un aspecte clau per després poder optar a diferents ofertes de treball. 


“Estic convençuda que aquesta oportunitat ens obrirà moltes portes més tard”, conclou Neus Gallardo, que ha estat contractada al servei de manteniment informàtic. Els cinc joves formen part de la segona convocatòria del 2022 d’aquest programa, pel qual el Consell rep una subvenció de 128.435 euros. La recerca de candidats va anar a càrrec de l’OTG del Vendrell, segons els diferents perfils i les ofertes de treball que hi havia disponibles.
Participació