El Vendrell vol fer un aparcament en vertical al centre de Coma-ruga

La plaça de les Moreres o el solar de Cal Marti, les dues opcions plantejades

La plaça de les Moreres de Coma-ruga.
La plaça de les Moreres de Coma-ruga. | TGNDigital
30 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:47h
L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha afirmat en una entrevista a TarragonaDigital, que l'Ajuntament vol impulsar durant aquest mandat la construcció "d'un aparcament vertical en superfície" a la zona més cèntrica de Coma-ruga. Un projecte amb el qual es vol donar resposta "a les necessitats d'aparcament que hi ha en aquest nucli no només a l'estiu, sinó tot l'any, ja que està creixent molt la població resident".

Martínez ha fet aquest anunci en una entrevista concedida amb motiu de l'inici del seu segon mandat que es publicarà íntegrament el pròxim dimecres 5 de juliol. Segons l'alcalde, hi ha dues opcions que estan sobre la taula per fer aquest pàrquing. Una és la plaça de les Moreres i l'altra, el solar de l'avinguda Palfuriana conegut amb el nom de Cal Marti.

En ambdós casos, aquests espais ja s'usen com a aparcament, tot i que urbanísticament no estan destinats a aquest ús. De fet, el mateix Martínez apunta a l'entrevista que abans caldrà fer "algun tràmit urbanístic perquè siguin espais que puguin tenir un equipament o aparcament". La intenció del govern local és fer un aparcament "en vertical", que pugui tenir diverses plantes.

L'aparcament de la plaça de les Moreres va funcionar com a zona blava fins fa dos anys, tot i que no formava part de la concessió a Parven, tal com va denunciar el grup de SP-ERC. Després es van treure les màquines de bitllets, tot i que les places d'aparcament continuen pintades com si fossin zona blava. SP-ERC va apuntar també que aquest espai estava catalogat com a zona verda al POUM.