La gran compensació d'Ouigo als viatgers del tren atrapat en un túnel de Roda de Berà

La incidència va afectar 463 passatgers, que van arribar al voltant de la mitjanit a Sants procedents de Madrid

Imatge d'un tren Ouigo a l'estació de Sants de Barcelona.
Imatge d'un tren Ouigo a l'estació de Sants de Barcelona. | Marta Vidal/ACN
06 de juliol del 2023
Actualitzat a les 16:24h
La companyia Ouigo compensarà finalment amb el reemborsament del 200% del preu del bitllet els 463 viatgers afectats aquest dimecres per una avaria que va deixar durant més de sis hores un tren amb destí Barcelona atrapat en un túnel de Roda de Berà. L'operadora, filial espanyola d'SNCF, també entregarà un abonament de 75 euros per gastar a la companyia i reemborsarà l'import de les consumicions del bar.

La incidència es va produir al voltant de les quatre de la tarda i el comboi va poder ser remolcat per una locomotora fins a Tarragona. Des d'allà, els viatgers van continuar el viatge fins a Sants, on van arribar al voltant de la mitjanit.
 

Ouigo lamenta les molèsties als viatgers

Ouigo ha lamentat les molèsties d'aquesta incidència "agreujada pel lloc on es va produir" als viatgers i ha assegurat que la tripulació "va fer tot el que estava a les seves mans per atendre'ls", tot i que admet que degut a les circumstàncies no es va poder fer "tot el que s'hauria volgut".

Segons fonts de la companyia, el tren afectat va sortir de l'estació d'Atocha a les 14.15 hores i al seu pas per Roda de Berà va patir "una avaria del compresor que activa les mesures de seguretat per prevenir qualsevol error en el bon funcionament del sistema de frenada". "Aquestes mesures de seguretat fan que s'aturi immediatament el tren quan es detecta una errada", afegeixen.

La companyia també ha assegurat que les incidències que comporten més d'una hora de retard es van situar en el 0,68% el 2022 i en termes absoluts van ser quatre trens de 4.648. "Aquesta xifra està dins dels límits acceptables per a qualsevol companyia ferroviària", ha argumentat Ouigo.