El Vendrell modifica el Pla General per regular les zones on es poden posar benzineres

El canvi no esvaeix els dubtes sobre les estacions de servei que ja estaven projectades

Veïns dels Bulevards protestant pel projecte de fer una benzinera a prop dels seus habitatges.
Veïns dels Bulevards protestant pel projecte de fer una benzinera a prop dels seus habitatges. | Cedida
07 de juliol del 2023
Actualitzat a les 16:43h
El ple extraordinari de l'Ajuntament del Vendrell celebrat aquest divendres 7 de juliol ha servit per aprovar provisionalment una modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per regular les estacions de servei al municipi. El consistori va iniciar aquest tràmit fa gairebé un any, però fins que no han arribat els informes de Protecció Civil, no s'ha pogut fer l'aprovació.

La regidora de Planificació del Municipi, Núria Rovira, ha explicat que amb aquesta modificació es garanteix que les noves benzineres només es podran posar "en zones comercials i industrials" que estiguin "allunyades dels habitatges". Una garantia que serà segura amb les llicències que es demanin a partir d'ara, però que no està clar que es pugui aplicar de forma retroactiva amb les que ja s'havien demanat, segons ha admès la mateixa regidora.

D'aquesta manera, es mantenen els dubtes sobre el que pot passar amb la benzinera projectada a la zona dels Bulevards, que va provocar una forta protesta veïnal que va ser el germen d'aquesta modificació urbanística. Arran d'aquell projecte, el consistori va aprovar el 2021 una suspensió de llicències, per poder regular l'activitat.


En mans dels juristes

"Fins ara no hem rebut al·legacions, però si n'hi ha, seran els juristes els que s'hauran de pronunciar", ha expressat Rovira. Aquests dubtes són els que han fet que cap grup de l'oposició donés suport a l'aprovació de la modificació del PGOU. Som Poble-ERC, Junts i Podem s'han abstingut, mentre que Vox i Fem Vendrell han votat en contra.

"Segons la documentació que hem rebut, no tenim la certesa que aquest canvi blindi que no es faci l'estació de servei" de la zona dels Bulevards, ha lamentat Marc Robert, de SP-ERC. Un punt de vista que han compartit la resta de grups de l'oposició.

El ple també ha aprovat provisionalment la modificació puntual del Pla Parcial de les Madrigueres per eliminar l'ús d'estació de servei a la clau urbanística d'aquest àmbit. En aquest cas, tots els grups han votat a favor tret de Vox, que s'ha abstingut.