1 de 10
Economia

La decisió de Calafell: càrrega i descàrrega al matí, aparcament de pagament a la tarda

El consistori dona un ús dual a algunes d'aquestes zones als nuclis de la Platja i Segur

Places de càrrega i descàrrega ja adaptades, a Calafell Platja. | Ajuntament de Calafell
per Redacció / M.G., Calafell | 13 de juliol de 2023 a les 09:20 |
L'Ajuntament de Calafell ha aprovat que diverses zones de càrrega i descàrrega dels nuclis de la Platja i Segur Platja es facin servir fora de l'horari d'aquest servei com aparcament de pagament. D'aquesta manera, aquests espais faran la seva funció reservada per a la càrrega i descàrrega fins a les cinc de la tarda els dies laborables i fins a les tres els dissabtes.

A partir d'aquesta hora, funcionaran com a places d'estacionament regulat, o bé com a zona blava o bé com a zona taronja, depenent del carrer. El canvi ja s'està senyalitzant en llocs com l'avinguda de Mossèn Jaume Soler i començarà a funcionar d'aquí a pocs dies. En total són 143 places d'aparcament que tindran aquest ús dual.

Zones de molta afluència i activitat econòmica

Des del govern local expliquen que aquests dos nuclis concentren la majoria de l'activitat econòmica, però també tenen molta afluència de persones i demanda d'aparcament. Fent que aquestes zones passin a ser de pagament a les tardes, volen garantir una rotació de vehicles perquè no quedin saturades les places d'aparcament.


L'anunci d'aquesta mesura ha provocat queixes a les xarxes socials de diferents ciutadans que han lamentat que aquestes zones ja funcionaven com a places d'aparcament fora de l'horari del servei, i que eren gratuïtes. A més, esdevenint zones de pagament, l'estada del vehicle té un horari limitat.


 
Participació