Surt disparada una peça d'un tren de mercaderies a Calafell i fereix una dona

Els fets van tenir lloc el passat dissabte a la tarda a l'estació de tren del municipi del Baix Penedès

Imatge de la peça metàl·lica que va sortir disparada d'un tren de mercaderies a Calafell.
Imatge de la peça metàl·lica que va sortir disparada d'un tren de mercaderies a Calafell. | Twitter / @andyymiau1
17 de juliol del 2023
Actualitzat a la 13:43h
Greu incident a l'estació de tren de Calafell aquest passat dissabte a la tarda, quan un tren de mercaderies va perdre una peça de ferro, amb una temperatura molt elevada, que va sortir disparada i va acabar colpejant una dona que esperava a l'andana. Així mateix, també va impactar contra un ascensor, trencant la porta de vidre.
 
La viatgera, segons explicava una testimoni dels fets a través de la xarxa social Twitter, va rebre l'impacte al maluc i va ser traslladada pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en ambulància a un hospital, ja que havia patit una important cremada.

Segons han explicat fonts d'Adif consultades per SER Catalunya, quan es va produir l'accident el personal de circulació va aturar el tren, de l'empresa Continental Rail, a Sitges per comprovar si era segur que continués el seu trajecte fins a Barcelona.
 

Decisió d'Adif després de l'incident

Segons ha explicat SER Catalunya, aquest comboi de mercaderies circula normalment per l'interior, però les obres que es fan entre Martorell i Castellbisbal fan que temporalment passi per la costa. Arran dels fets d'aquest dissabte a Calafell, Adif ha prohibit els trens de mercaderies circulin quan ho fan els passatgers.

Des d'Adif, s'ha assegurat que mai s'havia produït un incident similar, en què es desprengués una peça metàl·lica d'un comboi.