Reus destinarà 368.000 euros a millorar passos de vianants i voreres

S'ha adjudicat el primer de dos paquets d'actuacions, previst als pressupostos del 2022

Es preveu millorar passos de vianants i voreres d'una vintena de punts de Reus
Es preveu millorar passos de vianants i voreres d'una vintena de punts de Reus | Ajuntament de Reus
25 de juliol del 2023
Actualitzat a les 14:51h
L'Ajuntament de Reus ha adjudicat un paquet d'actuacions a la via pública per arreglar i millorar passos de vianants, accessibilitat i voreres. Es tracta d'un contracte de 169.226,26 euros que executarà Canalizaciones La Torre SL durant quatre mesos a partir de la formalització del contracte. El Pla de Manteniment de la Via Pública es va redactar i aprovar el 2022 i, aquest paquet d'actuacions, correspon a l'any passat.

El mateix pla preveu un segon paquet de mesures similars per al 2023 que està en procés d'adjudicació amb un pressupost de 199.308,94 euros i quatre mesos de termini d'execució. Tots dos lots d'obres tenen el mateix objectiu, segons queda estipulat a les licitacions públiques. Per una banda, als passos de vianants, "els treballs preveuen resoldre d'una forma correcta la seva accessibilitat".

Pel que fa a altres millores d'accessibilitat, s'han de fer dos tipus d'actuacions. Per una banda, "ampliacions de voreres en punts d'encreuament per obtenir un menor recorregut dins les calçades". En segon lloc, s'han d'habilitar nous passos de vianants. Finalment, les obres també han de servir per renovar el paviment de les voreres afectades.
 

Aquestes són les zones on preveu actuar el contracte corresponent a l'any 2022 Foto: Ajuntament de Reus

Una vintena d'actuacions dividides en dos paquets

El paquet del 2022 adjudicat ara servirà per actuar a vuit punts de la ciutat. S'ha de millorar l'accessibilitat a passos de vianants del carrer de Ceferí Oliver i del de Josep Caixés, tots dos al barri Xalets Quintana, i a l'encreuament del carrer d'Antoni Rubió i Lluch i el de Joaquim Bartrina Aixemús, al polígon AgroReus.

S'ha de millorar l'accessibilitat a les voreres dels carrers d'Antoni Rubió i de Víctor Català, al mateix polígon. Finalment, es preveu renovar voreres al carrer de Cels Gomis Mestre (Horts de Miró), d'Antoni Rubió i de la Mare de Déu del Pilar (barri Immaculada).

El paquet d'actuacions de l'anualitat 2023 en contempla onze més, començant per les de millora de passos de vianants. Se n'han de fer a l'avinguda de Falset, a la de Pere el Cerimoniós, al carrer de Vilafortuny (barri Immaculada) i al de Bahia Blanca (barri Pastoreta).

Es millorarà l'accessibilitat a les voreres del carrer de Joan Oliver (polígon Mas de les Ànimes), del d'Astorga, el de Sant Pancraç (barri del Carme), el de l'Amargura (barri Mercat Central) i de l'avinguda de l'Onze de Setembre (barri Niloga). Per acabar, es preveu renovar voreres a l'avinguda de Pere el Cerimoniós i al carrer de Joan Bertran (barri Mare Molas).