Els cinc millors miradors del Baix Penedès

La comarca té diferents emplaçaments estratègics des d’on es pot observar el paisatge i el patrimoni

Vista del Baix Penedès des del mirador de l'ermita d'Albinyana.
Vista del Baix Penedès des del mirador de l'ermita d'Albinyana. | TGNDigital
Redacció / M.G.
04 d'agost del 2023
Actualitzat a les 11:16h
El Baix Penedès ofereix diferents punts estratègics des d’on es pot observar i admirar el seu paisatge i els elements patrimonials. Són miradors als quals es pot arribar a través de rutes senderistes força assequibles, i que són una bona manera de descobrir els seus atractius paisatgístics. Aquí en destaquem cinc dels més rellevants.
 

Mirador de l’ermita de Sant Antoni (Albinyana)

Situat a una alçada de 340 metres, aquest mirador de fàcil accés ofereix unes magnífiques vistes de bona part de la comarca. S’hi pot accedir amb una còmode excursió des del poble d’Albinyana, ja que està a només dos quilòmetres de distància. El mirador està al costat de l’ermita de Sant Antoni, que data del segle XVIII, i de les ruïnes que corresponen a l’antic Castell de l’Esquernosa. Des d’allà es pot veure el Parc del Foix, la serralada litoral, les muntanyes de Montserrat o La Mola.
 

Mirador del Camí de Masarbonès (Masllorenç)

Una altra opció per fer en família i amb una dificultat baixa. Aquest mirador té l’accés situat a només 130 metres de Masllorenç i ofereix una extensa panoràmica del nord de la comarca i part del Camp de Tarragona. El Tossal Gros de Montferri, el Coll de Cabra de Camp i les serres de Colbeix i del Montmell se situen en un primer pla, mentre que en segon terme es poden observar les muntanyes de Prades o la serra de Miramar.
 

Mirador de la Talaia (Calafell)

Pel que fa a la zona del litoral, el mirador de la Talaia de Calafell suposa una de les opcions més destacades. Està situat a uns 500 metres al nord de la urbanització del Mas Mel, a una alçada de 132 metres. La seva ubicació estratègica ofereix una panoràmica de 360 graus del litoral penedesenc, des del cap de Salou fins al massís del Garraf. Al cim hi ha una antiga torre de vigilància del segle XVI de la qual només se’n conserven els murs i el paviment del fons.

 
El mirador de La Talaia de Calafell.

El mirador de La Talaia de Calafell. Foto: TGNDigital

 
 

Mirador dels Colls (Santa Oliva)

Aquest mirador situat al carrer de Flix de Santa Oliva permet contemplar gran part de la plana del Penedès, així com les diferents serres que l’envolten, que són la Serra Pedregosa, el Massís de Bonastre, i el Montmell. També es poden observar els puigs Francàs i Vilafranca, i els nuclis d’Albinyana, les Peces o la Torregassa, a més de Santa Oliva i el seu castell.
 

Mirador de Sant Miquel (el Montmell)

El mirador més important del Baix Penedès és el de Sant Miquel, que està situat a 600 metres al nord de l’àrea recreativa del Montmell, en un espai protegit a 781 metres d’alçada. Hi ha una espectacular panoràmica de tota la comarca i del Camp de Tarragona, entre el Puig de la Cova i el Puig de les Forques. L’ermita romànica de Sant Miquel data del segle XI i està situada als peus del Castell del Montmell.
 
L'església nova de Sant Miquel del Montmell.

L'església nova de Sant Miquel del Montmell. Foto: Ajuntament del Montmell


 
Font: Consell Comarcal del Baix Penedès