1 de 10
Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona gastarà més d'un milió d'euros a l'any en assessors

S'han designat un total de 27 assessors pels cinc partits polítics amb representació al plenari, els quals tindran sous que oscil·len entre els 33.000 i els 80.000 euros anuals

Seu de la Diputació de Tarragona | Diputació de Tarragona
per TarragonaDigital, Tarragona | 4 d'agost de 2023 a les 11:51 |
La Diputació de Tarragona ha publicat a la seu electrònica els noms dels nous assessors polítics i les seves retribucions. En total seran 27 treballadors escollits pels cinc partits polítics amb representació al plenari tarragoní, els quals rebran sous d'entre 33.000 i 80.000 euros anuals bruts, una xifra igual que la de l'anterior legislatura que equival a més d'un milió d'euros l'any de cost.


Qui va ser cap de gabinet de l'alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros, Gustavo Cuadrado, torna a la primera línia de la política, aquest cop contractat com a cap de gabinet de la vicepresidència primera de la Diputació. L'actual alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, l'ha fitxat en un moviment que ha despertat polèmica a les files d'Esquerra Republicana, formació que ostenta la presidència gràcies a un pacte precisament amb el PSC. I és que Cuadrado és una de les persones processades pel cas Inipro, que té previst jutjar presumptes irregularitats en un contracte de l'Ajuntament durant l'etapa de Ballesteros, entre 2010 i 2012. 


Cuadrado tindrà el sou més elevat, d'entre els càrrecs eventuals de la Diputació d'aquest nou mandat: 80.474,62 euros anuals (bruts). El mateix, però, que el d'Ester Alberich, que continuarà al capdavant del gabinet de la presidència. El cost total dels 27 càrrecs -alguns dels quals encara vacants- serà de més d'un milió d'euros, concretament 1.078.601,56 euros, un import que es veu incrementat en 110.000 euros respecte a l'anterior mandat.

A més d'Alberich i de Cuadrado, també destaca en clau tarragonina el nom de Jordi Sendra. L'actual portaveu i regidor de Junts a l'Ajuntament de Tarragona cobra de la institució municipal per assistències, fins a un topall de 28.654 euros. Ara, aquest sou es veurà complementat pels 33.512 euros anuals de la Diputació.


El pacte entre ERC i el PSC, que va facilitar la repetició com a presidenta de Noemí Llauradó, va comportar un canvi en l'organigrama. D'aquesta manera, a diferència d'ocasions anteriors, el partit guanyador no s'emporta la majoria dels càrrecs de responsabilitat sinó que es va acordar dividir les diferents àrees, en aquest cas quatre vicepresidències -dues per a ERC i dues per al PSC-. A la pràctica, doncs, els dos partits disposen tant d'assessors de grup, com de govern.


El PSC, qui més assessors té

En total, ERC disposa de 7 assessors, mentre que el PSC compta amb 8 i Junts amb 6. El Partit Popular i Vox, per la seva banda, en tenen un cadascun. En el cas dels republicans, els sous són en la seva majoria de 33.512,30 euros anuals bruts, corresponents als assessors de grup, si bé Jordi Gené (assessor de govern) i Marc Bigordà (coordinador d'activitats del seu grup) superen aquesta xifra fins als 43.670,82 euros i 39.810,20 euros respectivament. 


Pel que fa als socialistes, hi ha tres assessors de grup i tres de govern, a banda del cap de gabinet de la vicepresidència i el coordinador d'activitats del grup. Entre els assessors de govern destaca Salvador Ferré, regidor a la Canonja, i l'excap de llista del PSC a Salou, David González.
Participació