Tot a punt per a les Festes de la Unió de Sant Pere i Sant Pau a Tarragona

Arrenquen aquest dijous i s'allargaran durant tot el cap de setmana

Les festes arrenquen aquest dijous i s'allargaran durant tot el cap de setmana.
Les festes arrenquen aquest dijous i s'allargaran durant tot el cap de setmana. | AV La Unió
29 d'agost del 2023
Actualitzat a la 13:40h
Tot a punt per a la celebració de les Festes de la Unió de Sant Pere i Sant Pau en honor a Santa Tecla, que tindran lloc del 31 d'agost al 3 de setembre, organitzades per l'Associació de Veïns La Unió. Entre les novetats d'enguany destaquen el Mercat Solidari, la revetlla infantil amb el grup Rovell d'Ou o la Nit de Varietats, que tancarà quatre dies d'activitats per a tothom.

Com cada any no hi faltaran actes tradicionals com el Pregó, el Sopar de Germanor, el Ball de Festa Major, la Trobada de Puntaires o la Trobada de Gegants. El recinte de les festes s'ubicarà a l'esplanada del carrer Camí Pont del Diable, a l'alçada dels blocs Mèxic, Xile i El Salvador.
 

Obertura del Mercat Solidari

Les Festes de la Unió arrencaran aquest dijous 31 d'agost, a partir de les 18 hores, amb l'obertura del Mercat Solidari, organitzat pel grup benèfic Nos Ayudamos. L'espai estarà obert durant els quatre dies de festes.

Les activitats del dijous es completaran, a les 19 hores, amb una exhibició de taekwondo i, a les 20 hores, amb ball per a la gent gran.
 

Divendres arriba el Pregó

L'endemà, divendres 1 de setembre, a les 19.30 hores, es farà una exhibició de balls a càrrec del grup Flashdance i la Compañía de Flamenco Azabache. A continuació, arribarà el Pregó de les festes, que anirà a càrrec de Quique i Vicente, del Gimnàs Vital Esport, persones molt vinculades a Sant Pere i Sant Pau i que fa més de tres dècades que donen servei al barri des del seu establiment.

La nit de divendres es completarà, a partir de les 23.30 hores, amb l'actuació de l'orquestra d'Agustín Aspa y su Grupo Habana i una sessió de discjòquei.
 

Un dissabte ple d'activitats

Les activitats del dissabte 2 de setembre s'iniciaran a les deu del matí amb un partit de futbol de veterans. El recinte firal també acollirà activitats infantils i esportives entre les 10 i les 12 hores, quan arrencarà la Festa Holi.

A la tarda tindrà lloc una de les grans novetats d'enguany, la revetlla infantil, amb un espectacle familiar del grup Rovell d'Ou. A la nit, el Sopar de Germanor i els Balls de Festa Major, amb l'Orquestra Charlotte, posaran el punt final a la jornada.
 

Trobada de puntaires, gegants i Nit de Varietats

L'últim dia de les festes, el diumenge 3 de setembre, arrencarà a les 10 hores amb la XXIV Trobada de Puntaires de La Unió. A les 11 hores, es farà la plantada de la XVII Trobada de Gegants La Unió, mentre que a les 12 hores s'iniciarà la Cercavila. Al voltant la una del migdia, al recinte de festes, es farà el Ball de Gegants.

La recta final d'activitats s'iniciarà, a les 18.30 hores, amb les exhibicions de ball, a càrrec de Dansa Montserrat i BailaAimet. Una hora més tard s'oferirà una Masterclass de zumba, amb BailaAimet.

A les 21 hores, l'AV La Unió farà un homenatge a la veïna Josefa Giménez, de 101 anys. I a continuació, per cloure les festes, es podrà gaudir de la Nit de Varietats, que comptarà amb la presència del monologuista Fernando García Torres, la cantant Anna Tena, el cos de ball de Pioneros del Ritmo i Alegria còmic acrobàtic show.