1 de 10
SEGURETAT

Els Mossos incorporen 77 nous agents a les comarques tarragonines

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha donat aquest dimecres la benvinguda als nous policies de la 30a promoció

El conseller Elena ha presidit l'acte de benvinguda dels nous agents dels Mossos de la 30a promoció. | Marina López/Gerard Vilà/ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 30 d'agost de 2023 a les 12:45 |
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha donat aquest dimecres la benvinguda als 762 nous agents de la 30a promoció que s'han incorporat als Mossos d'Esquadra en període de pràctiques. Després de l'any de formació, 468 mossos i 294 mosses han començat el temps de pràctiques que suposa l'inici de la seva carrera professional. D'aquests, 77 agents s'incorporen a les comarques tarragonines.

Tot plegat amb l'objectiu d'arribar a una plantilla de 22.000 policies el 2030. De fet, abans que acabi l'any es convocarà una nova promoció de 850 places més, que s'afegeixen a l'actual promoció que s'està examinant ara mateix.


Elena ha destacat que la incorporació de nous agents al cos respon també a la voluntat de crear una "policia de proximitat".
 

51 nous agents al Camp de Tarragona i 26 a les Terres de l'Ebre

El repartiment d'agents de la 30a promoció de Mossos permet incorporar 51 policies a la regió policial del Camp de Tarragona, amb un reforç destacable a Reus i el Vendrell, amb nou agents nous a cada comissaria, a més de Salou i Vila-seca i la ciutat de Tarragona, amb vuit a cada ABP.


Al seu torn, a la regió policial de les Terres de l'Ebre hi haurà 26 agents nous. En aquest sentit, es reforça especialment l'ABP de Mora d'Ebre (onze agents), Gandesa (sis) i Amposta (quatre).

Aquests nous agents encaren un període de pràctiques en què aplicaran els coneixements adquirits i desenvoluparan habilitats essencials per a la tasca policial, centrada en la defensa de la seguretat i el benestar de la ciutadania.

 

Una demanda dels alcaldes

Elena ha reconegut que l'arribada de nous mossos permetrà destinar més efectius arreu del territori i cobrir millor alguns municipis. El conseller ha assenyalat que els anys en què no hi va haver promocions va generar dificultats en moltes localitats per poder prestar el servei i rebien les queixes de pobles i ciutats.

"Són faves comptades. Abans feien tot el que podien però mancaven mitjans i els alcaldes es queixaven", ha remarcat.
Participació