1 de 10
OBRES

Les obres del Passeig de les Cales de Miami Platja, a punt de començar

La inversió, a càrrec del govern espanyol, serà de 10,1 milions d'euros

Imatge virtual de l'aspecte que tindrà el Passeig de les Cales de Miami Platja. | Cedida
per TarragonaDigital, Mont-roig del Camp | 30 d'agost de 2023 a les 14:55 |
L'inici de les obres del Passeig de les Cales de Miami Platja és imminent, segons han anunciat l'Ajuntament de Mont-roig del Camp en un comunicat. Els treballs, que van a càrrec del Ministeri de Foment, a través del Servei de Costes del Ministeri per la Transició Ecològica (MITECO), tenen un pressupost de 10,1 milions d'euros, finançats en part pels fonts europeus Next Generation.

Abans de l'inici de les obres, ja s'han fet les primeres senyalitzacions sobre el terreny. La previsió és que els treballs estiguin enllestits durant el primer trimestre del 2024. Es tracta d'uns terminis ajustats relacionats amb la justificació dels fons europeus, que finançaran l'actuació.


Durant les obres, es procurarà l'accés per a vianants tant als habitatges afectats com a les cales. La circulació de vehicles quedarà interrompuda en alguns trams. Els responsables del projecte han comunicat que en els pròxims dies posaran a disposició dels veïns i veïnes un canal d'informació que estarà actiu mentre durin les obres.
 

Informació als veïns

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha notificat als veïns i veïnes afectats per les futures obres tota la informació que el consistori té actualment a través d'una carta. Tot i que els treballs del Passeig de les Cales no són responsabilitat de l'Ajuntament, el consistori anirà informant a la ciutadania a mesura que es coneguin els terminis, l'evolució de les obres o qualsevol circumstància que hi tingui relació.


En aquest sentit, s'ha habilitat un espai al web municipal, en què l'Ajuntament anirà posant tota la informació del projecte i l'avanç de les obres a mida que vagi rebent informació actualitzada i que es pot consultar en el següent enllaç.
 

El projecte

L'actuació al Passeig de les Cales va des de la Cala dels Àngels fins a la Cala dels Penyals. La longitud total del passeig que es remodelarà serà de 3.129,34 metres i comprèn les cales dels Àngels, Bot, Misteri, Solitari, Sirenes, Vienesos i dels Penyals. Es configurarà el passeig com un espai per a vianants, permetent només l'accés als cotxes dels residents i als vehicles de serveis municipals i emergències.


Les obres volen ordenar i urbanitzar el sòl, segons criteris de sostenibilitat ambiental i de recuperació i potenciació de valors paisatgístics propis de l'entorn natural. El projecte també inclou tres miradors entre la Cala dels Àngels i Cala Bot, un altre a Cala Bot i un altre a Cala Misteri.

Pel que fa al mobiliari, destaca la instal·lació de pèrgoles, dos grups de grades, baranes, tres zones de jocs infantils, circuits físics, mòduls per aparcar bicicletes, conjunts escultòrics, fonts i bancs.
Participació