1 de 10
ALT CAMP

Valls es prepara per l'obertura del Museu Casteller amb un cap de setmana d'activitats

L'esperat equipament obrirà portes el pròxim 8 de setembre després d'anys de retard

L'exterior del Museu Casteller de Catalunya, a Valls. | Cedida Museu Casteller de Catalunya/Guillem Mendia
per TarragonaDigital, Valls | 31 d'agost de 2023 a les 13:20 |
L'Ajuntament de Valls ha programat una àmplia programació el cap de setmana del 8 al 10 de setembre per inaugurar el Museu Casteller de Catalunya. La plaça del nou equipament serà l'epicentre de les activitats familiars, que inclouran contacontes, instal·lacions gegants de jocs de bales i tallers castellers, d'origami o pintacares.

La Mulassa, el Ball de Bastons o la presentació de la nova colla sardanista infantil 'Ocells del Bosc' també seran els protagonistes de la programació. El Museu Casteller obrirà portes la tarda del divendres 8 de setembre després d'anys de retard causats per la pandèmia o pel fet que alguns concursos públics quedessin deserts.

 

Un espai que vol ser referent museístic del món dels castells

L'estrena de l'equipament coincideix amb els actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya i la tradicional actuació castellera de les colles vallenques. També conflueix amb la Festa Major del centre històric. D'altra banda, aquest divendres, a una setmana justa de la seva inauguració, s'obrirà als vianants la plaça que acull l'equipament.

Així, el Museu Casteller es prepara ja per a la seva obertura, com a nou equipament cultural i turístic que vol ser un referent museístic del món dels castells i un espai obert per a la interpretació i promoció del fet casteller.


A més d'aquests actes, a l'octubre i coincidint amb la Fira de Santa Úrsula de Valls, el Museu Casteller celebrarà activitats populars obertes a la ciutadania i a totes les colles castelleres del país.
 

Una iniciativa conjunta entre administracions i la Coordinadora de Colles Castelleres

El Museu és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Valls, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. El projecte ha permès crear un centre museístic i d'experiències singular i innovador al cor del barri Antic i a tocar de la plaça del Blat, Km0 del fet casteller.


El visitant podrà sentir i viure les emocions dels castells i descobrir a la vegada els valors i tot el que envolta el fet casteller, una tradició única amb més de dos segles d'història i declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. La venda d'entrades està habilitada a través del portal web del Museu.
Participació