1 de 10
Conca de Barberà

S'obren les inscripcions pel voluntariat «Boscos Mediterranis» al Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet

La participació al voluntariat és gratuïta, amb inscripció

Imatge dels boscos de Poblet | ACN
per Albert Oliva, L'Espluga de Francolí | 5 de setembre de 2023 a les 08:16 |
Arriba la 6a edició del voluntariat forestal Boscos Mediterranis del Paratge Natural de Poblet. El programa de 2023 està format per 7 jornades diferents, totes d'un sol dia: 23, 24 i 30 de setembre i 1, 8, 14 i 15 d'octubre.

La finalitat de les jornades és que les persones participants passin un dia a bosc, adquireixin coneixements generals sobre els boscos del Paratge de Poblet i realitzin tasques principalment d'eliminació de rebrots en punts estratègics de gestió (PEG) pels bombers, condicionament de senders, eliminació de residus plàstics en l'itinerari ramader i d'extracció de canonades de plàstics que la riuada va trencar i deixar inservibles, entre altres.


La participació al voluntariat és gratuïta, amb inscripció i previ pagament d'una fiança de 5 euros per tal de reservar la plaça. L'esmorzar i el dinar del dia de la jornada estan inclosos.
 

Activitats complementàries

Durant tota la jornada es realitzaran diverses activitats complementàries, de manera puntual, tot explicant diferents conceptes sobre el bosc, ecosistemes, dinàmiques del bosc, biodiversitat, canvi climàtic, vegetació, gestió forestal, etc.


Per participar-hi no es demana experiència prèvia. Les persones participants al voluntariat s'espera que puguin adquirir coneixements generals sobre els boscos del paratge de Poblet i la seva història de lligam amb el monestir. També aprendran sobre les conseqüències del canvi climàtic als boscos mediterranis i la dinàmica de la vegetació.

Aquest programa està impulsat pel Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet i finançat per la Diputació de Tarragona i, compta amb la Cooperativa El Reboll, per tercer any consecutiu, com a entitat executora i corresponsable. 
Participació