1 de 10
11 DE SETEMBRE

La plaça del Baluard de Reus, escenari de l'acte institucional de la Diada

Òmnium Cultural organitza un concert a la Palma el diumenge dia 10

L'ofrena floral i la glossa protagonitzen la commemoració de l'Onze de Setembre | Ajuntament de Reus
per TarragonaDigital, Reus | 5 de setembre de 2023 a les 12:41 |
La Diada Nacional de Catalunya a Reus es commemorarà, institucionalment, a la plaça del Baluard, amb l'ofrena floral, la glossa i Els Segadors. La vigília, però, la Palma de Reus acollirà el concert organitzat per Òmnium Cultural. Serà a partir de dos quarts de deu de la nit i comptarà amb Sorigen, Arc de Triomf i el DJ Els Angelets de la Terra sobre l'escenari.

El dia 11 de setembre l'activitat institucional sí que se centrarà a la plaça del Baluard. A les deu del matí començarà l'acte commemoratiu amb la interpretació musical del Quartet Floral. A continuació es farà l'ofrena floral de l'Ajuntament, a càrrec de l'alcaldessa, Sandra Guaita, i els portaveus dels grups municipals del consistori.
La seguirà la Glossa de la Diada que pronunciarà, enguany, Fina Masdéu Abril, doctora en Filologia Catalana i autora de diversos llibres i articles. També és una de les coordinadores de Reusenques de Lletres, directora d'activitats culturals del Centre de Lectura i secretària de l'Associació Gosar Poder.


Cap a dos quarts d'onze es preveu que l'Orfeó Reusenc interpreti Els Segadors i que, seguidament, Laura Roig ofereixi el Ball d'Homenatge que, des de fa uns anys, s'ha incorporat a l'acte institucional.

A partir de tres quarts d'onze seran les entitats de la ciutat les que podran oferir les seves ofrenes florals amb la presentació del periodista Marc Càmara i l'acompanyament del Quartet Floral. El punt final a l'acte el posarà el pilar que aixecaran els Xiquets de Reus i una nova cantada, aquesta col·lectiva, dels Segadors.
També hauries de llegir
Fa 4 setmanes

Fina Masdéu farà la glossa de la Diada a Reus

Participació