1 de 10
SOCIETAT

La Guàrdia Urbana de Reus suma nou agents a la plantilla

L'Ajuntament ha obert una nova convocatòria de deu places més

La majoria dels nous agents provenen d'una convocatòria de places del 2022 | Ajuntament de Reus
per TarragonaDigital, Reus | 6 de setembre de 2023 a les 12:30 |
La Guàrdia Urbana de Reus ha incorporat nou agents a la plantilla des del passat 1 de setembre. Aquestes incorporacions fan que el cos compti amb 160 agents ara mateix. S'han sumat a la policia local després de passar per la formació pertinent a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Les noves incorporacions són tres dones i sis homes, un fet que, segons el consistori, "confirma la voluntat municipal d'equilibrar la presència de dones i homes a la plantilla". De fet, la Llei de les policies locals de Catalunya estableix que cal reservar un 30% de les places per a dones.


Aquesta nova fornada d'agents provenen de diverses convocatòries. Una de les dones correspon a una convocatòria del 2021. S'hi van presentar dues persones més, però es van poder incorporar de manera immediata perquè ja eren agents d'altres cossos policials.

Així doncs, no van haver de passar per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya a formar-se. Els vuit agents restants es van presentar a la convocatòria oberta el 2022, quan n'hi va haver dos més que ja havien fet el curs i, per tant, es van incorporar immediatament.


Aquests nou agents són els que s'han incorporat més recentment, però no seran els últims. L'Ajuntament té oberta una convocatòria per cobrir deu places més, amb la mateixa reserva d'almenys el 30% per a dones. Dins del cos mateix també s'han obert convocatòries de promoció interna, una de sotsinspector, dues de sergent i quatre de caporal.
Participació