L'empresa coreana que s'instal·larà a Mont-roig duplicarà la seva inversió fins als 1.200 MEUR

Govern i Ajuntament celebren que l'empresa sud-coreana hagi duplicat el pressupost, amb una previsió d'inversió i de llocs de treball superior als anunciats inicialment

Una imatge panoràmica de Mont-roig del Camp
Una imatge panoràmica de Mont-roig del Camp | Ajuntament de Mont-roig del Camp
13 de setembre del 2023
Actualitzat a les 11:18h
La construcció de la planta de l'empresa coreana de làmines de coure a Mont-roig del Camp torna a deixar bonesnotícies. Segons ha anunciat el Govern en una nota de premsa, LotteEnergyMaterials preveu invertir fins a 1.200 MEUR en la construcció de la novafàbrica a Mont-roig del Camp.

Es tracta del doble del pressupost que es va anunciarinicialment el maig del 2022. Una partida, amb què l'empresa sud-coreana té previst construir fins a tresplantes per a la fabricació d'elecfoil, un component essencial en la creació de baterieselèctriques. La primera està prevista que entri en funcionament a partir del 2025. El Govern i l'Ajuntament han celebrat l'increment pressupostari de la companyia que, segons han assegurat, permetrà a Catalunya "consolidar-se com a referentindustrial de la mobilitat al sud d'Europa".

Més llocs de treball


La primeraplanta comptarà amb una capacitat de producció anual de 30.000 tonesd'elecfoil i la creació de 200llocs de treball. Una plantilla que es repetirà a la resta de plantes, arribant a un total de 600treballadors. El complex es construirà al polígonindustrial dels Comellarets i ocuparà una superfície total de 441.400 metres quadrats.
 

La fàbrica que l'empresa té a Malàisia, amb una estructura molt semblant a la que tindrà la de Mont-roig del Camp Foto: ACN



El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha destacat que "l'aposta de LotteEnergyMaterials a Catalunya, amb una previsió d'inversió i de llocs de treballsuperior als anunciats inicialment, permetrà consolidar-nos com un territorireferent en la indústria de la mobilitat al sud d'Europa".

Torrent també ha subratllat que projectes com el de la companyia sud-coreana "estan completament alineats amb una de les prioritats d'aquest Govern, com és la reindustrialització de Catalunya amb projectes d'alt valorestratègic, generadors de llocs de treball de qualitat i amb efectearrossegador".

Per la seva banda, l'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha celebrat que el nou acord esdevé "un primer gran pas administratiu per fer realitat un projecte que fa temps que es va anunciar i que després d'un any de negociacions s'ha pogut concretar i millorar". "No podem estar més satisfets", ha afirmat. De fet, aquest dimecres es preveu que l'Ajuntament de Mont-roig del Camp aprovi l'acord signat el passat 23 d'agost a Seül (Corea del Sud).
 

Una de les làmines de coure que fabrica l'empresa Foto: ACN