1 de 10
Obres

Cunit arrenca la transformació de la zona de la Plana del Castell

Les obres de 4 milions d'euros tenen prevista la construcció d'una àrea comercial, un hotel i una promoció d'habitatges públics

Cunit ha iniciat les obres que transformaran aquesta zona. | Ajuntament de Cunit
per TarragonaDigital, Cunit | 14 de setembre de 2023 a les 09:15 |
Cunit ja ha iniciat les obres d'urbanització del Pla Parcial Pla de Cunit SUD 2, que va ser aprovat definitivament per unanimitat en el Ple de la Corporació Municipal el 30 d'abril de 2020.

Aquestes obres marquen l'inici de la transformació d'aquesta zona, amb la planificació de nous carrers i espais públics que connectaran l'àrea central que es troba sota la C-31 amb el nucli urbà i les noves zones d'expansió de Cunit. Aquest pas s'ha fet possible després de l'obtenció de les autoritzacions necessàries d'ADIF i els Serveis Territorials de Carreteres de Tarragona, que es van concedir aquest passat mes d'agost.


Aquest sector, inicialment concebut per fomentar l'activitat econòmica, no es veu afectat pel Pla Director Urbanístic de sòls no sostenibles, ja que s'ajusta als objectius d'aquest pla per crear llocs de treball en municipis amb mancances en aquest àmbit, segons ha explicat el consistori.

Una àrea comercial, un hotel i habitatges


Entre els plans per a la zona destaca la construcció d'una àrea comercial, que actualment es troba en tràmits, així com un hotel. L'Ajuntament també tindrà una parcel·la destinada a la promoció d'habitatges de protecció pública de lloguer dins d'aquest àmbit.


S'estima que la urbanització es podrà completar cap a mitjans de l'any 2024, i es preveu que en un futur pròxim es puguin establir diverses activitats que esdevindran un important motor econòmic per al municipi.

A més de les obres d'urbanització, s'inclou la creació d'una bassa de laminació que recollirà les aigües pluvials i restaurarà les zones humides que es trobaven en aquest indret en temps de pluges, amb la incorporació d'un centre interpretatiu dedicat a aquests ecosistemes.


Cal destacar que la inversió total en aquesta urbanització ascendeix a aproximadament 4 milions d'euros, finançats íntegrament per la promotora del projecte.
Participació