1 de 10
Méteo

Alerta a la demarcació de Tarragona: Activat l'Inuncat per pluges intenses

S'espera que aquest divendres arribin precipitacions que podrien superar els 40 litres per metre quadrat en mitja hora i, fins i tot superar el llindar d'acumulació de pluja de 100 litres per metre quadrat en 24 hores

Tarragona i l'Ebre tornen a estar en alerta per fortes pluges. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 14 de setembre de 2023 a les 17:59 |
Protecció Civil ha activat aquest dijous l'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, Inuncat, per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges que poden ser intenses demà divendres.

Al matí les precipitacions poden afectar especialment les Terres de l'Ebre, i es preveu que es vagin desplaçant progressivament cap al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, fins acabar afectant al vespre sobretot les comarques de Barcelona i Girona.


L'SMC no descarta pluges que poden superar els 40 litres per metre quadrat en mitja hora. També es pot superar el llindar d'acumulació de pluja de 100 litres per metre quadrat en 24 hores. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i ratxes fortes de vent.
 

L'Ajuntament de Tarragona, que tot just arrenca els actes de la Festa Major de Santa Tecla aquest divendres, ha activat el pla municipal especial per inundacions i demana màxima precaució a la ciutadania. Les comarques tarragonines on s'espera que la pluja faci acte de presència són el Tarragonès, el Baix Camp, el Montsià, el Baix Penedès i la Ribera d'Ebre.

Protecció Civil demana molta prudència en les activitats a l'aire lliure i en la mobilitat per aquestes comarques demà divendres, coincidint amb l'entrada al cap de setmana. A més, es recorda especialment no circular ni travessar rieres o zones inundables ni a peu ni amb el vehicle.


 
Participació