Repsol ratifica el seu compromís amb la Festa Major de Santa Tecla

Enguany es compleixen 25 anys de la col·laboració de Repsol amb les entitats tarragonines i la Festa Major de Santa Tecla

Sancho i Viñuales van signar l'ampliació de la col·laboració.
Sancho i Viñuales van signar l'ampliació de la col·laboració. | TarragonaDigital
15 de setembre del 2023
Actualitzat a les 9:34h
Repsol ha ratificat la continuació del seu ferm compromís amb les Festes de SantaTecla per unanymés. Aquest dijous, 14 de setembre, l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, i el director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, han formalitzat un acord que reconeix Repsol com a patrocinadorprincipal d'aquestes festes emblemàtiques.

Aquest acord consolida una sèrie de col·laboracions noves que s'han iniciat aquest any entre el complex industrial i altres entitats profundament lligades a aquestes celebracions, com el Ball de Diables de Tarragona, la Víbria de Tarragona i les quatre collescastelleres de la ciutat.

Aquestes festes són especials per a l'empresa, ja que se celebren els 25anys de compromís de Repsol amb les Festes de SantaTecla. Al llarg d'aquest quart de segle, Repsol ha donat suport no només a l'ajuntament, sinó també a un gran nombre d'entitats diverses. La col·laboració va començar el 1998, quan l'empresa va donar suport a la creació del Ball de Diablesinfantil, una iniciativa que va donar origen a la Santa Tecla petita, ara una part inestimable de la tradició festiva amb múltiplesballsinfantils i elements del Seguici Popular.

Repsol i Santa Tecla, 25 anys


Aquests 25anys de suport ininterromput de Repsol han fet possible una àmpliagamma de projectes i actuacionsd'entitats com la Moixiganga de Tarragona, el Ball d'en Serrallonga, el Ball de Cossis, la Cucafera Petita, el BouPetit, la VíbriaPetita, els NegritosPetits, el Ball dels Set Pecats Capitals, el Ball de Cercolets Petit, l'Àliga Petita i moltes altres.

A més de l'ajuda concreta a les entitats del Seguici, Repsol també ha jugat un paper essencial en la promoció de les festes i els seus elements. Al llarg d'aquest temps, el complex industrial ha col·laborat activament en iniciatives com el programa "Santa Tecla a les Escoles," una proposta destinada a difondre la cultura tradicional entre les escoles de la ciutat. Així mateix, van contribuir al "Puzle de Les Festes," una iniciativa impulsada en el seu moment pel grup de grallers "Els QuatreGarrofers."

Dins de l'àmbit de la promoció, Repsol ha donat suport a la Casa de la Festa, finançant la segona fase d'una millora i modernització del discurs expositiu d'aquesta instal·lació. Posteriorment, també han col·laborat en accions destinades a conservarl'equipament i millorar el mobiliari.

L'Aperitiu de Santa Tecla


Per commemorar aquests 25anys de suport inestimable de Repsol a les Festes de Santa Tecla, se celebrarà l'Aperitiu de Santa Tecla el dissabte, 16 de setembre, al Teatre Metropol, a partir de les 11:30 del matí.

Aquest esdeveniment, de caràcter festiu i distès, té com a objectiu reunirrepresentants de les entitats que integren el SeguiciPopular, així com altres organitzacions i autoritats, per celebrar aquesta duradora connexió i, sobretot, expressar gratitud pel paper fonamental de totes les persones que, amb el seu esforç, fan possible la FestaMajor de Tarragona. L'acte inclourà actuacionsmusicals i proporcionarà un espai per a debats sobre el passat, el present i el futur de la culturapopular i tradicional i de les festesmajors.