1 de 10
ARQUITECTURA

Imma Socias presenta un llibre sobre les actuacions de Jujol a la vila del Vendrell

L'acte tindrà lloc aquest divendres, a les 20 hores, a l'Església Parroquial de la capital del Baix Penedès

Immaculada Socias presenta aquest divendres el seu llibre sobre les actuacions de Jujol al Vendrell. | Biblioteca de Catalunya
per TarragonaDigital, El Vendrell | 18 de setembre de 2023 a les 16:30 |
La doctora Immaculada Socias Batet, que va ser professora i investigadora del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona, presenta aquest divendres un llibre sobre les diverses actuacions que l'arquitecte Josep Maria Jujol, un dels col·laboradors més coneguts d'Antoni Gaudí, va dur a terme a la vila del Vendrell.

El llibre, que porta el títol de 'Transfiguracions. Josep Maria Jujol i Gibert a la vila del Vendrell', mostra una recerca de documents de primera mà inèdits custodiats a l'Arxiu Jvjol, dels quals en destaca l'edificació del nou Altar Major de l'Església parroquial del Sant Salvador del Vendrell, que constitueix una manifestació arquitectònica gloriosa i una obra civil.


Tot i que Jujol es va formar en els paràmetres del Modernisme, al llarg de la seva trajectòria va plantejar una arquitectura molt original en coherència amb el seu propi context arquitectònic. Un exemple d'això és el temple vendrellenc, una obra barroca iniciada el 1732, i en la qual ell hi va aplicar fórmules neobarroques modernes de manera esplèndida.

En aquest llibre d'Immaculada Socias Batet, molt ben il·lustrat amb imatges i fotografies dels documents i les diferents actuacions de Jujol, s'hi podrà trobar informació que fins ara era totalment desconeguda.

 

L'Església Parroquial del Vendrell, escenari de la presentació

La presentació del llibre tindrà lloc el divendres 22 de setembre, a les 20 hores, a l'Església Parroquial del Vendrell, i comptarà amb la presència de Josep Maria Jujol fill. El preu de la publicació és de 30 euros, i també es pot adquirir en format digital per 10 euros, a través del web de la Universitat Rovira i Virgili.

Posteriorment, es farà una altra presentació, el dimarts 26 de setembre, a les 18 hores, a l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, a càrrec de Francesc Fontbona.


La publicació compta amb el suport de l'Ajuntament del Vendrell i de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.
Participació