Dos detinguts a Tarragona per un presumpte assassinat a Elx

L'arrest va tenir lloc aquest dilluns al matí a l'aparcament de l'hipermercat Carrefour, 14 hores després del suposat crim

Els agents de la Policia Nacional van detenir els suposats assassins a l'aparcament de Carrefour Tarragona.
Els agents de la Policia Nacional van detenir els suposats assassins a l'aparcament de Carrefour Tarragona. | Policia Nacional
19 de setembre del 2023
Actualitzat a la 13:22h
Agents de la Policia Nacional han detingut dos homes a Tarragona com a presumptes autors d'un assassinat i un robatori amb violència comès contra un altre home a Elx (Alacant). La detenció es va produir aquest dilluns, 14 hores després dels fets, a l'aparcament de l'hipermercat Carrefour.

El dos arrestats, de nacionalitat espanyola, tenen 19 i 21 anys, mentre que la víctima, padrastre d'un dels suposats autors del crim, tenia 69 anys. En aquest sentit, els investigadors treballen amb la hipòtesi que la motivació del crim fos econòmica.
 

Sang al replà de l'habitatge

La recerca es va iniciar sobre les 22 hores del diumenge 17 de setembre, després de l'avís per part dels veïns de la víctima a un familiar seu. En aquest sentit, segons la Policia Nacional, es van estranyar en veure sang al replà de l'habitatge i que la víctima no contestés a les trucades.

En arribar els agents de la Policia Nacional, els agents van trobar el cos sense vida d'un home de 69 anys amb "clars símptomes" d'haver sofert una mort violenta. L'home presentava ferides al cap i ferides d'arma blanca al coll, per la qual cosa es va activar el protocol per a delictes violents.
 

Dispositiu per esclarir els fets

Els agents pertanyents a la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Comissaria de Policia Nacional d'Elx es van fer càrrec de la investigació i van iniciar gestions policials per esclarir els fets. A la recerca es van sumar efectius de la Brigada de Policia Científica.

En aquest sentit, es van mobilitzar tots els mitjans i recursos disponibles i els investigadors van esbrinar que els autors es desplaçaven cap al nord d'Espanya, amb les pistes que aquests anaven deixant. Per això, els agents van sospitar que els implicats tractaven de fugir del país per la frontera francesa, utilitzant el vehicle de la víctima.

Els investigadors també van detectar que els sospitosos estaven utilitzant la targeta bancària de la víctima i que l'última compra s'havia realitzat a la ciutat de Tarragona. Així, els agents de la Comissaria d'Elx van sol·licitar col·laboració de la Policia Nacional a Tarragona.

Els efectius de la Policia Nacional de Tarragona es van desplaçar fins a l'aparcament de l'hipermercat Carrefour, on van localitzar el vehicle de la víctima amb dos ocupants en el seu interior. Els homes van ser detinguts com a suposats autors dels delictes d'assassinat i robatori amb violència.