Kenneth Martínez fa balanç dels primers 100 dies de mandat al Vendrell: «Avancem amb pas ferm»

L'alcalde s'ha marcat com a objectiu d'aquests quatre anys la millora de la qualitat de la via pública

Imatge de Kenneth Martínez durant la roda de premsa de balanç.
Imatge de Kenneth Martínez durant la roda de premsa de balanç. | Cedida
02 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 15:49h
L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha fet balanç dels primers 100 dies del nou mandat en roda de premsa, destacant la fortalesa del nou govern municipal. En aquest sentit, ha dit que el principal objectiu és "millorar la qualitat de la via pública, en neteja i seguretat". Martínez ha aprofitat la seva compareixença per anunciar la licitació del nou servei de recollida d'escombraries.

El batlle ha destacat la fortalesa del nou govern. Kenneth Martínez s'ha mostrat satisfet dels 100 primers dies, que segons ha dit "estan impulsant amb pas ferm el nou mandat, que ha de fer realitat els objectius de transformació, prosperitat econòmica i progrés social del municipi".

Cal recordar que Kenneth Martínez, del PSC, afronta el seu mandat al capdavant de l'Ajuntament del Vendrell. Ho fa de la mà del Partit Popular, amb qui va tancar un pacte de govern.
 

L'alcalde treu pit de la gestió de la seguretat durant l'estiu

En concret, Martínez ha manifestat que la seguretat és prioritària per afavorir la convivència i en aquesta línia ha destacat l'activitat intensa de la policia local, amb 35 detencions i actuant de manera ferma davant les ocupacions (10 desallotjaments en calent). Especialment rellevant està sent la coordinació amb els altres cossos de seguretat, amb 12 operatius conjunts.

Martínez ha explicat que en aquests moments ja estan en tramitació els estudis previs per a la construcció de la nova comissaria, a la zona del Tancat, l'ampliació de la xarxa de càmeres de seguretat, així com l'ampliació de la plantilla de la policia.

L'alcalde ha volgut destacar la temporada d'estiu, amb una ocupació màxima i màxima activitat a la restauració. Un estiu ple d'activitats i festes, sense cap incident destacable, tampoc a la platja.

La temporada estiuenca s'ha tancat amb la inspecció de Bandera Blava, perquè l'estiu de 2024 onegi aquest certificat de qualitat a les platges de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs.
 

Una fita "històrica" en les escoles bressol

Kenneth Martínez ha recordat que l'inici del curs va començar amb la fita "històrica" de la gratuïtat i universalitat de les escoles bressol, sent el del Vendrell el primer ajuntament en ampliar el dret a l'educació i garantir la igualtat d'oportunitats. En clau d'educació, l'alcalde ha esmentat el desplegament dels serveis territorials d'Educació de la Vegueria del Penedès, tal i com s'havia acordat entre les quatre capitals i la Generalitat.

El nou curs també va arrencar amb la inauguració de la nova pista d'atletisme Joaquín Seijo, un nou equipament per continuar promocionant l'esport i la vida saludable. En aquests moments, els serveis esportius municipals tenen el nombre d'usuaris més alt de la seva història, amb 4.000 persones.

L'alcalde ha destacat també que en aquest moment s'està seleccionant la redacció del projecte del Parc del Botafoc i treballant l'adjudicació de la redacció del projecte d'arranjament de les rieres. Les inversions en el cicle de l'aigua també seran importants, amb tres projectes importants.

En l'àmbit dels projectes verds, Kenneth Martínez ha recordat el Next Generation de turisme, que intervindrà al Riuet per millorar l'accessibilitat, els serveis i reduir l'impacte, transformant alhora la zona verda del Tabaris.
 

Licitat el nou servei de recollida d'escombraries

L'alcalde ha tancat la roda de premsa amb un anunci important: l'acord amb el Consell Comarcal del Baix Penedès per licitar el nou servei de recollida d'escombraries. En paraules de l'alcalde, aquest és el principal contracte dels ajuntaments i la gestió dels residus el repte de les societats actuals.

La licitació del nou servei, conjuntament amb altres ajuntaments, significarà el salt definitiu a la recollida selectiva per arribar als estàndards europeus i estendrà a tot el municipi el porta a porta, els contenidors intel·ligents i els punts de recollida mòbils.

L'experiència positiva del porta a porta a Torreblanca, Nou Vendrell i Sant Vicenç de Calders servirà per implementar el servei a tot el municipi, procés que caldrà acompanyar amb campanyes de sensibilització i informació, i el suport d'agents.