1 de 10
BAIX PENEDÈS

L'Ajuntament de Calafell anuncia les tres propostes guanyadores dels pressupostos participatius

Dues d'elles estan relacionades amb el medi ambient, mentre que la tercera és de l'àmbit de l'accessibilitat

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat les propostes guanyadores dels pressupostos participatius. | Ajuntament de Calafell
per TarragonaDigital, Calafell | 3 d'octubre de 2023 a les 12:54 |
L'Ajuntament de Calafell ha anunciat que dues propostes relacionades amb el medi ambient i una amb l'accessibilitat s'han convertit en les guanyadores dels pressupostos participatius per a l'exercici de 2024. Les tres iniciatives es repartiran els 500.000 euros que s'havien posat a votació popular i s'inclouran en el pressupost municipal de l'any vinent.

La tinent d'alcalde de Govern Obert, Helena Rubio, ha destacat que "les tres propostes s'adeqüen al fet que els pressupostos participatius responguin als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030".

Les propostes guanyadores

La proposta més votada, amb 135 suports, ha estat la millora de l'edifici del Centre de Recerca i Educació Ambiental de Calafell (CREAC). La proposta, presentada per la mateixa entitat, preveu la restauració de la façana degradada i la instal·lació de plaques fotovoltaiques. L'import és de 200.000 euros.


La segona proposta amb més vots (132) ha estat 'Calafell accessible per a tothom', presentada per la Comunalitat Urbana de Calafell. L'objectiu és convertir el municipi en un referent de l'accessibilitat universal, implantant un pla que incorpori tant l'accesiblitat física, com la cognitiva i sensorial, per tal de facilitar la igualtat d'oportunitats tant per circular per la via pública com per accedir als principals equipaments. L'import és de 200.000 euros.

Finalment, la tercera proposta guanyadora és la instal·lació de contenidors per al reciclatge d'oli usat, presentada per Carlos González Expósito. Amb un import de 100.000 euros, l'objectiu és facilitar a les famílies la recollida dels olis vegetals provinents de la cuina de cada casa, tot evitant el seu abocament contaminant per les aigüeres i fent possible reciclar-lo com a biodièsel, glicerina i altres productes.

 
Participació