Indignant: Roben dues peces patrimonials d'un dels espais més estimats de l'Espluga

A causa d’aquest fet, la Parròquia ha decidit limitar novament l’accés lliure a l’Oratori de Sant Miquel

Imatge de l'oratori
Imatge de l'oratori | Cedida
11 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 9:28h

Fets indignants a l'Espluga de Francolí. La parròquia de Sant Miquel Arcàngel ha denunciat la desaparició dels escuts d’alabastre policromat de Valls i de Vimbodí que estaven encastats a l’interior de l’Oratori de Sant Miquel de l’Espluga, al camí que va a l'ermita de la Santíssima Trinitat.

Segons fonts de la parròquia, aquests elements eren un obsequi dels espluguins de fora vila, de l’any 1959, quan per iniciativa de Lluís Carulla es va impulsar la construcció del nou oratori circular al camí de l’ermita. En aquest sentit, van col·locar-se els escuts de les 30 poblacions de l’àrea d’influència i devoció pelegrina a la Santíssima Trinitat.

Des de la Parròquia es demana la col·laboració ciutadana per localitzar les dues peces d’art i el possible autor/autors dels fets. Per això, si es té alguna informació, cal adreçar-se a la Parròquia o als Mossos d'Esquadra.

A causa d’aquest fet, la Parròquia ha decidit limitar novament l’accés lliure a l’Oratori. Per entrar-hi, per a la pregària, caldrà sol·licitar-ho i identificar-se amb el DNI als vigilants municipals de l’Ajuntament de l'Espluga.