1 de 10
Llengua catalana

La veu dels reusencs i reusenques sonarà al pòdcast de la Queta

La Generalitat impulsa una acció itinerant per conscienciar sobre l'ús del català que arriba amb una cabina de ràdio mòbil a la plaça Llibertat de Reus

Cabina de ràdio mòbil del pòdcast de la Queta a la plaça de la Llibertat de Reus | Ajuntament de Reus
per TarragonaDigital, Reus | 18 d'octubre de 2023 a les 11:22 |
"El pòdcast de la Queta" és una acció itinerant que impulsa el Govern de la Generalitat de Catalunya per tal de conscienciar la ciutadania sobre l'ús del català, en el marc de la campanya "Provem-ho en català. Molt per parlar, molt per viure" de foment de la llengua. Amb una cabina de ràdio mòbil que s'obre a la participació de tots els ciutadans, la iniciativa s'ubicarà a la plaça Llibertat de Reus els dies 18 i 19 d'octubre.

L'objectiu és acabar fent el pòdcast més gran que s'hagi enregistrat mai en el nostre país, per demostrar que el català és una llengua diversa, amb molts accents i, sobretot, útil per a tothom. Aquestes dues jornades permetran sumar al projecte la veu d'un gran nombre de reusencs i reusenques.


Els participants que s'apropin a la cabina de ràdio de la Queta podran escollir entre quatre opcions: fer un karaoke amb la cançó ‘Començar, que els Tyets, les Marala i el Kelly Isaiah han creat per a la iniciativa; respondre preguntes sobre l’ús que fan del català; donar la veu a les tecnologies digitals i d’intel·ligència artificial a través del projecte AINA; o, si estan aprenent el català, participar en una conversa de nivell bàsic amb la Queta.
Participació