1 de 10
TERRES DE L'EBRE

La DO Terra Alta tanca la verema d'enguany: la collita s'ha reduït un 10%

Dels 36 milions de quilos collits, el 57% han estat de raïm blanc i el 43% de negre

Enguany s'han collit una mica més de 36 milions de quilos de raïm. | Cadida/Anton Monner
per TarragonaDigital, Gandesa | 27 d'octubre de 2023 a les 17:01 |
La DO Terra Alta ha tancat la verema amb un 10% menys de collita que l'any passat. Segons ha apuntat el consell regulador, tot i haver patit els efectes de la sequera, la comarca ha rebut més pluges que altres territoris, fet que ha beneficat la producció de la vinya, que ha estat una mica més primerenca que anys anteriors.

En aquest sentit, s'han collit una mica més de 36 milions de quilos, dels quals un 57% ha estat de raïm blanc i un 43% de negre. La garnatxa blanca és la varietat amb més presència amb quasi 10 milions de quilos i representa la meitat del raïm blanc collit i un 28% del total de la producció.

 

Festa del Vi de Gandesa

Paral·lelament, la 36a edició de la Mostra de Vins de la DO Terra Alta se celebrarà del 3 al 5 de novembre i comptarà amb la participació de 24 cellers. La mostra amb els cellers estarà instal·lada a la Rambla de la Democràcia de Gandesa.

La inauguració serà el pròxim divendres a la tarda a Gandesa amb el pregó a càrrec de Marta Clot, responsable de Vi i Companyia, i al vespre hi haurà la Nit de les Garnatxes Blanques al celler cooperatiu.


Entre els actes previstos també hi haurà un tast a cegues a càrrec del sommelier Ferran Centelles el dissabte a la tarda.
Participació