L'EMT de Tarragona manté indefinidament la prohibició de pujar patinets elèctrics als busos

La companyia assegura que "no es donen les garanties de seguretat mínimes" per aixecar la mesura que està vigent des del passat mes de febrer

Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT.
Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT. | ACN
02 de novembre del 2023
Actualitzat a les 18:00h
L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona mantindrà indefinidament la prohibició d'accedir amb patinets elèctrics i altres vehicles VMP als autobusos municipals, segons ha anunciat la companyia en un comunicat. Només estan exemptes d'aquesta prohibició les cadires elèctriques de persones amb mobilitat reduïda.

La mesura s'aplica des del febrer d'enguany i l'estudi de les Autoritats Territorials de Mobilitat (ATM) ha conclòs que "no es donen les garanties de seguretat mínimes" per aixecar-la i que cal regular la presència d'aquests vehicles al transport públic amb suficients garanties de seguretat.
 

Liciten el servei per poder pagar amb targeta als autobusos municipals

D'altra banda, l'EMT ha tret a licitació el servei per poder pagar amb targeta bancària i dispositius mòbils el bitllet senzill a bord dels 76 autobusos de la xarxa municipal, que es posarà en marxa l'any 2024. El pressupost de licitació és de 132.000 euros per un contracte de tres anys.

La presidenta de l'EMT, Sonia Orts, ha destacat que "ho fem amb el compromís de millorar l'accessibilitat al transport públic, l'experiència de les persones usuàries, així com millorar l'eficiència operativa i impulsar la digitalització per a fer els processos més àgils".