Els capgrossos i els tractors, protagonistes dels actes previs de la Festa Major del Morell

Aquest dijous arrenca oficialment la celebració en honor a Sant Martí amb el pregó de Roger Catà Plana

Els capgrossos van ser protagonistes durant la jornada de dissabte al Morell.
Els capgrossos van ser protagonistes durant la jornada de dissabte al Morell. | Cedida
06 de novembre del 2023
Actualitzat a les 17:07h
La Festa Major d'Hivern del Morell, que se celebra en honor a Sant Martí, han tingut un cap de setmana ple de d'actes previs, esperant l'inici oficial d'aquest dijous 9 de novembre. Entre els actes més destacats del cap de setmana van destacar el 10è aniversari del Ball de Capgrossos Petits i Els Martinets de l'Escola Municipal de Música del Morell, i la 1a Gimcana de Tractors, una activitat única al Camp de Tarragona.

Així, capgrossos i música tradicional van ser protagonistes el matí de dissabte 4 de novembre, amb la commemoració dels deu anys d'història del Ball de Capgrossos Petits. En aquest sentit, es va fer una cercavila que va sortir des del local de l'associació Embruix, colles convidades i un concurs de capgrossos. Una festassa que va comptar amb una gran afluència de públic i que va fer gaudir petits i grans.

Tot seguit, va tenir lloc el concert vermut amb Carles Belda i el Conjunt Badabadoc a la plaça de la Font. Una cita inclosa, també, en la programació del Deprop i del Festival Accents, i que va omplir l'espai de bona música i ambient festiu.
 

Caminada popular amb una trentena de persones

Els més matiners, però, van ser els participants de la caminada popular organitzada per l'Associació Excursionista Quartdhora. La cita va ser dissabte a primera hora i va comptar amb l'assistència d'una trentena de persones.

Ja al vespre de dissabte, la Biblioteca Montoliu va acollir la presentació del llibre 'Lo Carrasclet', de Jaume Borràs i Galceran, a càrrec de Bernat Barberà Arnedo.
 

La 1a Gimcana de Tractors del Morell

Finalment, diumenge 5 de novembre va ser el torn d'una de les novetats d'aquest 2023, la 1a Gimcana de Tractors del Morell. Una nova i divertida iniciativa en la qual van prendre part una trentena de vehicles, i que va permetre mostrar les habilitats de les i els seus conductors.

"Estem molt contents, tant de la participació com del desenvolupament de l'activitat", ha exposat el regidor de Cultura i festes del nostre consistori, Miquel Roig. "Creiem que és un esdeveniment que ha de tenir continuïtat i que ha agradat força a la ciutadania", ha conclòs.
 

Els dies forts de la Festa Major de Sant Martí

Aquest dijous 9 de novembre tindrà lloc el tret de sortida oficial de la Festa Major amb el pregó, que anirà a càrrec de Roger Catà Plana, de Ca Montseny, i la VI Recepció de Martins i Martines.

Divendres 10 de novembre, serà el torn del concert de Sant Martí, amb Dalton Bang, Buhos i DJ Aleix Ballester.

Dissabte i diumenge, 11 i 12 de novembre, hi haurà espai per a la cultura popular, la música o el foc. Finalment, dilluns 13 de novembre, es tancarà la festa amb 'Strafalari', un espectacle del Mag Lari.