1 de 10
BAIX PENEDÈS

Primers passos per a la construcció de la residència Masia de la Sínia de Calafell

L’equipament, que oferirà 120 places per a persones grans i discapacitades, suposarà una inversió de 13 milions d'euros

La nova residència suposarà una inversió superior als 13 milions d'euros. | Ajuntament de Calafell
per TarragonaDigital, Calafell | 8 de novembre de 2023 a les 16:20 |
La Fundació Santa Teresa del Vendrell ha licitat les primeres obres del futur complex residencial per a persones grans i persones amb diversitat funcional, que es crearà a la Masia de la Sínia de Calafell. En concret són els treballs de moviment de terres i fonamentació.

Fins al pròxim 17 de novembre, les empreses que hi estiguin interessades poden consultar les bases de la licitació a l'apartat corresponent de la web de la Fundació Santa Teresa del Vendrell, entitat que ha rebut la concessió de l'Ajuntament de Calafell per a construir i gestionar aquest nou equipament.


La residència s'aixecarà en l'espai adjacent a l'actual centre de dia i centre ocupacional, també gestionat per la mateixa Fundació, que ha esdevingut un referent d'innovació social i de qualitat assistencial a Catalunya.
 

Es crearan una vuitantena de llocs de treball

Segons expliquen els responsables de la Fundació Santa Teresa, la residència serà també un referent en l'atenció residencial, tant a persones grans com a persones amb diversitat funcional. El plantejament serà molt innovador, basat en el model d'atenció centrat en la persona i en la seva integració a la comunitat.


L'equipament, inspirat en models dels països nòrdics, comptarà amb 20 unitats de convivència, de 6 persones cadascuna, que permetrà viure en un ambient molt familiar, disposant de tots els serveis i suports que puguin necessitar les persones que hi resideixin, però, alhora, amb una flexibilitat que permeti a cada persona gaudir de la seva autonomia.

Es tracta d'un projecte que incorpora la domòtica i les tecnologies que faciliten la vida de les persones, i alhora els suports professionals que garanteixen una atenció de qualitat. Aquest projecte també tindrà un impacte important en la creació d'ocupació, ja que es crearan més de 80 llocs de treball directes.

 

Una inversió superior als 13 milions d'euros

La inversió total en aquest nou centre, de 13 milions d'euros, es farà en dues fases. El finançament es farà a través dels fons europeus Next Generation (5 MEUR), una aportació de la Generalitat (4 MEUR) i una inversió de la Fundació Santa Teresa (4,3 milions d'euros).

L'alcalde, Ramon Ferré, ha destacat que "tenir una residència pública per a persones grans és una demanda històrica al nostre municipi. Des de fa dècades que es reclama un equipament així. Ens n'hem d'alegrar per aconseguir-ho i, a la vegada, retre homenatge a moltes persones que hi han lluitat, algunes de las quals no ho podran veure".


En aquest sentit, Ferré ha afegit que "és molt important que una part de la residència estigui reservada a persones amb discapacitats intel·lectuals. Serà una fórmula importantíssima per a fer de Calafell un municipi inclusiu i amb qualitat de vida per a tothom".
Participació